Procurorul general, Codruţa Kovesi, a spus, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, că un element de noutate apărut în ancheta privind exploziile de la Sighetu Marmaţiei este că s-a început urmărirea penală împotriva firmei de gaze, pentru vătămare corporală şi distrugere calificată, dispunându-se totodată identificarea tuturor bunurilor persoanei juridice, pentru instituirea măsurilor asiguratorii.
Kovesi a precizat că au fost audiaţi majoritatea martorilor la exploziile de la Sighetu Marmaţiei, urmând ca, în funcţie de starea de sănătate a victimelor, să fie audiate şi acestea.
Ancheta în cazul exploziilor de la Sighetul Marmaţiei a fost preluată de Secţia de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul instanţei supreme pentru ca urmărirea penală să se desfăşoare ritmic, având în vedere că sediul firmei de gaze este în Bucureşti, iar victimele sunt internate în spitale din Capitală.
Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a dispus preluarea anchetei exploziilor de la Sighetu Marmaţiei de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), întrucât sediul firmei ce distribuie gazul în localitatea maramureşeană este în Bucureşti.
În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 0.56, într-o discotecă din Sighet, aflată la subsolul unei clădiri, a avut loc o explozie în care au fost rănite şapte fete. După 14 ore, în momentul în care se făceau cercetări privind explozia, o a doua deflagraţie s-a produs, fiind răniţi poliţişti, pompieri şi un notar, care avea biroul deasupra discotecii.
În cele două explozii 21 de persoane au fost rănite, 17 fiind spitalizate, mare parte au fost aduse cu avionul militar la Bucureşti.
Cinsprezece dintre victime sunt în spitalele de Arşi (11) şi Floreasca (patru) din Capitală, o altă victimă se află în Spitalul din Sighetul Marmaţiei, iar alta la Spitalul din Baia Mare.