Fiul lui Dan Adamescu, implicat în coruperea judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti

Bogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, este implicat şi el în mituirea judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti pentru a obţine soluţii favorabile în dosare de insolvenţă, susţin procurorii DNA. De asemenea, unul din intermediarii mitei era George Claudiu Dumitru, unul din avocaţii familiei Adamescu, cel care s-a sinucis la începutul acestei săptămâni.
Romania TV
22 mai 2014, 13:05
Fiul lui Dan Adamescu, implicat în coruperea judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti

Detalii despre rolul jucat de Bogdan Adamescu, Dan Adamescu şi avocatul George Claudiu Dumitru în coruperea judecătorilor apar în motivarea dată de Curtea de Apel Bucureşti în decizia de arestare a celor patru magistraţi, Ion Stanciu, Mircea Moldovan, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru.

ŞOCANT. Avocatul lui Dan Adamescu s-a sinucis după ce a fost audiat la DNA

Astfel, judecătoarea Elena Rovenţa a primit, în data de 10 decembrie 2013, de la practicianul în insolvenţă Monica Angela Borza, suma de 5.000 euro, cu titlu de mită, banii provenind de la Bogdan şi Dan Adamescu, pentru a-i ajuta într-un dosar de insolvenţă.

Monica Angela Borza a depus la DNA un autodenunţ la data de 14 mai 2014, în care a recunoscut că a remis, cu titlu de mită, suma de 5.000 euro judecătoarei Elena Rovenţa şi 15.000 euro magistratului Ion Stanciu, pentru ca aceştia să pronunţe soluţii favorabile în dosarele de insolvenţă ale SC Activ Construcţii Industriale SRL şi SC Sigur Industrial Construct SRL, sume pe care le-a primit de la Bogdan Alexander Adamescu şi Dan Adamescu.

Doi martori au dat declaraţii la DNA în sensul că Bogdan Alexander Adamescu şi tatăl său şi-au dat acceptul, atât în vara anului 2013 cât şi în luna decembrie 2013, pentru coruperea magistraţilor care aveau spre soluţionare dosarele de insolvenţă ale SC Sigur Industrial Construct SRL şi SC Activ Construcţii Industriale SRL.

Mai mult, o martoră a afirmat că în luna decembrie 2013 s-a întâlnit cu Dan Adamescu la sediul SC Asigurare Reasigurare Astra SA, ocazie cu care i-a transmis lui Dan Adamescu că mai avea nevoie de o sumă de bani, nespecificată, pentru rezolvarea ‘problemei’ cu dosarul de insolvenţă.

Dan Adamescu, urmărit penal de DNA pentru dare de mită VIDEO

„Cu prilejul acelei discuţii, Dan Grigore Adamescu, care dispunea de activele financiare ale firmelor din grupul Baumaister, a stabilit ca martora să plătească, în baza unui contract de asistenţă juridică, încheiat formal cu avocatul George Claudiu Dumitru, o sumă de bani, care îi va fi indicată ulterior de Daniel Onuţe. Martora a aflat de la Daniel Onuţe că se va folosi de avocatul George Claudiu Dumitru pentru a scoate banii, pe care ulterior, îi va înmâna lichidatorului Monica Angela Borza în vederea remiterii lor către judecători, folosind cu privire la aceşti apelativul de jude”, se mai arată în motivarea instanţei.

Daniel Onuţe este unul din intermediarii mitei, iar George Claudiu Dumitru este persoana care s-a sinucis luni, după ce s-a aruncat în faţa metroului, în staţia Piaţa Universităţii.

Înainte de a se sinucide, avocatul a fost audiat la DNA şi le-a înmânat procurorilor o copie a unui extras de cont, prin care se atestă viramentul, dintr-un cont aparţinând SC Baumaister Utilaje Echipamente SRL, în contul cabinetului său de avocatură a sumei de 223.200 lei, în data de 10 decembrie 2013.

Tot pe 10 decembrie 2013, avocatul a efectuat o retragere în numerar a sumei de 222.040 lei, din care Daniel Onuţe afirmă a primit suma de 100.000 lei, în numerar, pentru coruperea judecătorilor, mai susţin procurorii.

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
De ce ți se pare că arăți mai bine când te uiți în oglindă decât într-o fotografie făcută telefonul mobil. Motivul te va surprinde cu adevărat
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
Playtech.ro
Ce este INTERZIS să faci de Sfântul Ilie. E mare păcat, tradiția pe care nu trebuie să o încalce credincioșii
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
OpenAI zguduie piața. Ce știe să facă noul chatbot
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de căsnicie 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
În România, la fel de cald ca în Filipine? Reacția unei filipineze la valul de caniculă din țara noastră: „Sufăr aici în România…”
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Marile companii aeriene americane au oprit zborurile din cauza problemelor de comunicații
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'