Procurorii DIICOT au încheiat la 24 februarie rechizitoriul prin care Sică Dumitrescu și încă o persoană sunt acuzați de trafic intern de droguri de mare risc și complicitate la trafic intern de droguri de mare risc.
Cei doi au fost prinşi pe 18 ianuarie 2021, în apropierea unui restaurant din centrul Capitalei, în timp ce vindeau cocaină în valoare de 1.350 de lei.
Audiaţi la DIICOT, cei doi au fost cercetaţi sub control judiciar, iar ieri, procurorii au decis trimiterea în judecată a dosarului, fiul lui Ilie Dumitrescu şi militarul din Bucureşti fiind acuzaţi de trafic de droguri de mare risc şi complicitate la trafic de droguri de mare risc.
Într-un comunicat de presă, procurorii DIICOT anunță finalizarea dosarului în care Sică Dumitrescu este acuzat de trafic de droguri de mare risc.
„Prin rechizitoriul din data de 24.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată, sub măsura controlului judiciar, a unui număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic intern de droguri de mare risc și complicitate la trafic intern de droguri de mare risc. Prin actul de sesizare s-a reținut faptul că, la data de 14.01.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Secţia de Combatere a Traficului de Droguri au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană desfășoară activități de comercializare de cocaină pe raza municipiului București”, notează DIICOT.
„În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că, la data de 18.01.2021, în apropierea unui restaurant din centrul Capitalei, cei doi inculpați au comercializat către o persoană o cantitate de cocaină, în schimbul sumei de 1.350 de lei”. Sursele noastre au dezvăluit ÎN EXCLUSIVITATE PENTRU GÂNDUL.RO că restaurantul în cauză ar fi o cafenea de pe Cheiul Dâmboviței aflată în proprietatea familiei Dumitrescu.
La momentul actual, dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului București. „Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, mai arată procurorii DIICOT.