Fiul Mihaelei Rădulescu, Ayan Schwartzenberg, în vârstă de 16 ani, a fost admis la două facultăți de prestigiu din SUA, una dintre ele fiind chiar Princeton.
Mihaela Rădulescu a declarat jurnalistei Amalia Enache că, în ciuda extraordinarei reușite a copilului ei, suferința mamei de a-și vedea copilul plecând de acasă este un sentiment care a copleșit-o.
„El e într-un moment de reuşită, el e pe un drum foarte bun, dar eu sufăr pentru că eu eram aia care îi povestea de şcoli în America şi sufăr că mi-am făcut-o singură cu mâna mea”, i-a povestit cu o deschidere incredibilă Mihaela Rădulescu jurnalistei Amalia Enache, în cadrul unui podcast realizat pentru fundaţia Hope and Homes for Children.
Vedeta a mai mărturisit în cadrul podcastului că atât ea, cât și tatăl fiului, Elan, erau împotriva studiului într-o altă țară, însă pînă la urmă părinții au cedat insistențelor copilului lor care și-a dorit această oportunitate. Mihaela a mărturisit că Ayan, la cei 16 ani, a trebuit să aleagă între două facultăți din Statele Unite, una dintre ele fiind Princeton.
„Şi eu, şi tatăl lui (Elan Schwartzenberg, n.r.) eram total împotriva ideii de învăţământ în altă ţară. Pentru nimic în lume, la noi nu exista această variantă. Mie să-mi plece copilul de acasă, cine ştie unde? Tătăl lui era de aceeaşi părere, n-am crezut niciunul dintre noi că ar trebui să plece de acasă până la 18 ani, sub niciun motiv. Dar iată că el a venit să ne spună că el vrea să facă asta.”, a dezvăluit Mihaela Rădulescu.
Vedeta a mai declarat că are mare încredere în sistemul de învățământ american și că a admirat dintotdeauna principiile pe care se bazează această formă de educație, deoarece fiecare actvitate în care copilul s-a implicat încă din primii ani de școală contează în ceea ce privește admiterea la o facultate cât mai bună.
„Cred foarte mult în sistemul de învăţământ american, cel universitar, chiar am fost fanul acestui sistem de învăţământ şi ştiam dintotdeauna că, dacă vrei să-ţi îndrumi copilul spre o universitate de genul ăsta, trebuie să începi să-l pregăteşti din grădiniţă. Asta înseamnă că trebuie să te gândeşti şi la cantitatea de sporturi şi genul de sporturi pe care le face, trebuie să te gândeşti la instrumente muzicale – măcar să fie familiar cu ele, trebuie să te gândeşti la o cultură generală satisfăcătoare şi la o activitate socială, la rezultatele şcolare – pentru că toate astea ajung, la un moment dat, într-un dosar de aplicaţie la facultate. Dacă nu aveam grija asta din urmă să adun acolo nişte lucruri, nişte situaţii, acum nu avea nicio şansă la o şcoală din America, pentru că acolo aşa funcţionează lucrurile”, ne explică Mihaela.