Dacă nu știai, una dintre florile foarte admirate de toată lumea este comestibilă! Recent, internetul s-a împânzit de fotografii cu aceste flori frumoase, la care oamenii rămân și se uită.
Citește și 8 beneficii de a avea flori și plante artificiale în casa ta
De ceva timp, românii se bucură de copacii cu magnolii plantați în curțile oamenilor. Majoritatea românilor scot telefonul și fac o fotografie când văd frumusețile de pe ramuri.
Floarea despre care este vorba este foarte apreciată și pare să fie decorativă, însă mulți nu știu că aceasta este și comestibilă!
Probabil mulți nu știu că florile ei ar putea fi introduse într-o salată.
Chiar dacă păstrează farmecul său ornamental, această floare este un secret în lumea gastronomiei.
Savoarea sa delicată și textura crocantă o fac o adiție interesantă și inedită în salate, oferind o notă de prospețime și eleganță preparatelor culinare.
Dacă încă nu știi despre ce floare ar putea fi vorba, ei bine, ne referim la magnolie!
„Magnolia are petale mari, petale cărnoase. De ce? Magnolia a evoluat înaintea albinelor și este de pe vremea când polenizarea se făcea de către albine. Trebuia să fie o floare puțin mai solidă, puțin mai tare.
Ceea ce poate nu știi despre această floare este că poate fi folosită în salate sau poate fi murată. Da, este comestibilă. Și are un pic de gust de ghimbir”, a spus un inginer peisagist, membru al Asociației Peisagiștilor din România, Andrei Măricean.
Magnolia este o plantă surprinzătoare, cunoscută pentru frumusețea sa spectaculoasă și parfumul inconfundabil.
Această plantă este originară din Asia de Est și America de Nord și este apreciată pentru florile sale mari și elegante, care înfloresc în culori de la alb pur până la roz, liliachii sau chiar mov.
Aceste flori excepționale aduc un plus de eleganță și rafinament în grădini și parcuri, captivând privirile și încântând simțurile.
Pentru cei ce nu știu, magnolia are o semnificație simbolică puternică, fiind asociată cu frumusețea feminină, noblețea, îndrăzneala și perfecțiunea.
De asemenea, magnolia nu este doar o plantă decorativă, ci și o sursă de inspirație, relaxare și echilibru pentru cei ce apreciază frumusețea naturii și efectul ei benefic asupra corpului și minții.
De altfel, pe lângă aceste lucruri, în medicina tradițională chineză, florile sunt asociate cu meridianele plămânilor și a stomacului și li se atribuie proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare, antidiabetice sau anticancerigene.