Vremea s-a mai încălzit și pentru că urmează câteva zile libere puteți profita de ele pentru a vă redecora grădina cu flori parfumate care formează un rai vizual. Totodată este un moment potrivit pentru mutarea florilor din ghivece în grădină, pentru înmulțirea lor sau pentru schimbarea ghiveciului cu unul mai mare.
Câteva dintre florile care se pot planta în a doua lună de primăvară sunt: daliile, crinii, crinii de vară, petuniile, garofițele, cârciumăresele, gălbenelele, gladiolele și crăițele.
Poți să crești dalii la tine acasă, în grădină sau în ghiveci. Sunt plante perene stufoase, tuberoase, erbacee care sunt originare din Mexic și America Centrală. Daliile sunt înrudinte cu margareta, floarea soarelui, crizantena și zinnia. Formele florilor sunt variabile, de la un diametru de până la 5 cm sau până la 30 cm.
Soluția care te scapă de dăunătorii din grădină! Câtă cenușă trebuie să pui la un litru de apă pentru a fertiliza corect producția de roșii
Daliile cresc în mod natural în condiții climatice care nu prezintă îngheț, prin urmare nu sunt adaptate să reziste la temperaturi sub zero. Cu toate acestea, natura lor tuberoasă le permite să supraviețuiască perioadelor de repaus, iar această caracteristică înseamnă că pot crește în climă temperată cu îngheț, cu condiția ca tuberculii să fie ridicați de la sol și depozitați în condiții reci, dar fără îngheț în timpul iernii.
Crinii sunt printre florile cu cel mai puternic miros. Cresc în bulbi și fac parte din genul lilium, un gen de plante cu flori erbacee. Sunt plante perene înalte, cu o înălțime cuprinsă între 60 și 180 cm. Florile sunt mari, parfumate, și vin într-o gamă largă de culori, inclusiv alb, galben, portocaliu, roz, roșu și violet.
Multe specii sunt cultivate pe scară largă în grădini, dar pot fi cultivate și în ghiveci.
Sfaturi pentru o grădină de vis! Ce flori trebuie să plantezi acum ca să te bucuri de culoare toată vara
Petunia apartine familiei Solanaceae, cunoscuta si sub denumirea de familia tutunului sau a cartofului. Este alegerea perfectă dacă doriti sa aduceti un strop de culoare si parfum in gradina sau balcon.
Petuniile sunt plante care prefera un mediu bine luminat, dar pot tolera si semiumbra. Cu toate acestea, pentru a-si dezvolta culorile intense si pentru a inflori abundent, au nevoie de cel putin 6 ore de soare direct pe zi.
In ceea ce priveste necesarul de apa, petuniile sunt relativ tolerante la seceta, dar pentru a-si mentine frumusetea, este recomandat sa fie udate regulat.
Garofița este o rudă apropiată cu garoafa. Este o plantă firavă, parfumată, în culori vibrante. Face parte din familia plantelor perene, ornamentale. Are un aspect elegant și nu este pretențioasă în ceea ce privește locul de plantare. Garifițele sunt flori care iubesc lumina și apa.
Se mai numește și Floarea Zeilor (Dianthus – Divină) și se regăsește în peste 270 de specii. Poate fi plantată în ghivece, dar și direct în pământ în grădină.