Flori care vă vor parfuma grădina toată vara. Trebuie plantate primăvara

În aprilie este timpul ideal pentru a planta flori în grădină. Se pot planta tipurile de bulbi de flori a căror înflorire are loc vara sau toamna, flori care se dezvoltă sub formă de tufă, dar și trandafirii.
Alina Costache
07 mai 2024, 14:22
Flori care vă vor parfuma grădina toată vara. Trebuie plantate primăvara

Vremea s-a mai încălzit și pentru că urmează câteva zile libere puteți profita de ele pentru a vă redecora grădina cu flori parfumate care formează un rai vizual. Totodată este un moment potrivit pentru mutarea florilor din ghivece în grădină, pentru înmulțirea lor sau pentru schimbarea ghiveciului cu unul mai mare.

Câteva dintre florile care se pot planta în a doua lună de primăvară sunt: daliile, crinii, crinii de vară, petuniile, garofițele, cârciumăresele, gălbenelele, gladiolele și crăițele.

Poți să crești dalii la tine acasă, în grădină sau în ghiveci. Sunt plante perene stufoase, tuberoase, erbacee care sunt originare din Mexic și America Centrală. Daliile sunt înrudinte cu margareta, floarea soarelui, crizantena și zinnia. Formele florilor sunt variabile, de la un diametru de până la 5 cm sau până la 30 cm.

Soluția care te scapă de dăunătorii din grădină! Câtă cenușă trebuie să pui la un litru de apă pentru a fertiliza corect producția de roșii
Daliile cresc în mod natural în condiții climatice care nu prezintă îngheț, prin urmare nu sunt adaptate să reziste la temperaturi sub zero. Cu toate acestea, natura lor tuberoasă le permite să supraviețuiască perioadelor de repaus, iar această caracteristică înseamnă că pot crește în climă temperată cu îngheț, cu condiția ca tuberculii să fie ridicați de la sol și depozitați în condiții reci, dar fără îngheț în timpul iernii.

 

Crinii sunt printre florile cu cel mai puternic miros. Cresc în bulbi și fac parte din genul lilium, un gen de plante cu flori erbacee. Sunt plante perene înalte, cu o înălțime cuprinsă între 60 și 180 cm. Florile sunt mari, parfumate, și vin într-o gamă largă de culori, inclusiv alb, galben, portocaliu, roz, roșu și violet.

Multe specii sunt cultivate pe scară largă în grădini, dar pot fi cultivate și în ghiveci.

Sfaturi pentru o grădină de vis! Ce flori trebuie să plantezi acum ca să te bucuri de culoare toată vara
Petunia apartine familiei Solanaceae, cunoscuta si sub denumirea de familia tutunului sau a cartofului. Este alegerea perfectă dacă doriti sa aduceti un strop de culoare si parfum in gradina sau balcon.

Petuniile sunt plante care prefera un mediu bine luminat, dar pot tolera si semiumbra. Cu toate acestea, pentru a-si dezvolta culorile intense si pentru a inflori abundent, au nevoie de cel putin 6 ore de soare direct pe zi.

In ceea ce priveste necesarul de apa, petuniile sunt relativ tolerante la seceta, dar pentru a-si mentine frumusetea, este recomandat sa fie udate regulat.

Garofița este o rudă apropiată cu garoafa. Este o plantă firavă, parfumată, în culori vibrante. Face parte din familia plantelor perene, ornamentale. Are un aspect elegant și nu este pretențioasă în ceea ce privește locul de plantare. Garifițele sunt flori care iubesc lumina și apa.

Se mai numește și Floarea Zeilor (Dianthus – Divină) și se regăsește în peste 270 de specii. Poate fi plantată în ghivece, dar și direct în pământ în grădină.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'