Florian Bodog, nemulţumit de testele COVID din salivă pentru şcoli.”Trebuie să faci un LEGO ca să faci un test”

Senatorul PSD, Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii, a criticat în termeni duri autorităţile pentru modul în care au achiziţionat testele COVID din salivă pentru unităţile de învăţământ din România.
Filip Stan
01 dec. 2021, 08:39
Florian Bodog, nemulţumit de testele COVID din salivă pentru şcoli.

Florian Bodog consideră că aceste teste sunt greu de utilizat, în condiţiile în care preţul la care au fost achiziţionate a fost peste cel al pieţei.

„Achiziția acestor teste a fost coordonată de DSU. Aceste teste au venit vrac, sunt destul de grele de utilizat. În Anglia copiii se testează singuri. Cu aceste teste e aproape imposibil, trebuie să faci un LEGO ca să faci un test. Nu știu care a fost motivul. Prețul este peste prețul din piață”, a declarat Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii, la B1Tv.

Două eleve, ambele în vârstă de 9 ani, au explicat cum pot fi folosite testele COVID pe bază de salivă, într-un videoclip realizat cu sprijinul organizației Salvați Copiii România.

Luni, Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, şi Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, au realizat un ghid video despre modul de utilizare a testelor salivare pentru depistarea SARS-CoV-2 la copii:

Citeşte şi: Alexandru Rafila arată pas cu pas cum se face corect testul Covid din salivă la copii – Ghid de utilizare VIDEO

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, la Digi 24, că rolul directorului de școală este esențial pentru a găsi soluții pentru asamblarea testelor care au sosit în școli împachetate separat pe componente. Cîmpeanu a mai spus că testele salivare au ajuns în aceeași formă și în celelalte țări europene, inclusiv în Germania.

„Sunt absolut sigur că nu va fi nicio unitate de învățământ în care directorul să nu găsească o soluție rezonabilă prin care aceste teste să poată fi utilizate de elevi”, a spus ministrul Educației.

Întrebat despre sondajul potrivit căruia 94% dintre profesori refuză să participe la testarea elevilor, Cîmpeanu a spus: ”Tocmai finalizăm concursul pentru ocuparea posturilor de directori. În fiecare școală și grădiniță din cele 17.632 din România, rolul directorului este esențial. Sunt convins că acei directori care sunt buni manageri știu foarte bine să interacționeze și să formeze echipe, în așa fel încât cadrele didactice să arate, ceea ce în ultima vreme s-a văzut mai puțin în societate, că au responsabilitate și au interes pentru procesul educațional și pentru siguranța în școli. 94% este rezultatul unui sondaj în care eu personal nu cred. Nu cred, pentru că am discutat cu mulți colegi. Într-adevăr, foarte mulți au rezerve, n-au fost pregătiți, nu sunt dispuși să se implice, dar sunt mulți aceia care vor să se implice, care s-au implicat deja și aceia nu sunt 6%, sunt mai mulți de 6%, deci pe cale de consecință, nu pot fi 94%”

Citeşte şi: EXCLUSIV – Scandalos! Cum minte Raed Arafat despre licitatia catastrofala a testelor de saliva pentru elevi! S-au dat milioane de euro pe o bataie de joc! In caietul de sarcini era obligatoriu sa fie ambalate individual!

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Harta mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2024. Topul școlilor din România. Update
Capital.ro
Vor fi identificați și urmăriți. Iohannis a semnat legea. E imposibil să mai scape de acum
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Atenționare de călătorie pentru cei care pleacă în vacanță! MAE anunță incendii şi restricţii de circulaţie!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Bulgaria are cel mai ieftin carburant din Balcani
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
74,4% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut medii peste 5 la Evaluarea Națională, un procent în scădere față de anii anteriori
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?