Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a precizat că, în prezent, a fost finalizată procedura pentru achiziția unei prime cantități de vaccin, mai mică decât necesarul pentru tot anul, urmând ca primele doze să ajungă în teritoriu la sfârșitul lunii octombrie sau la începutul lunii noiembrie pentru imunizarea populației din grupele de risc.
Necesarul de vaccin antigripal va fi completat la începutul lunii noiembrie, a estimat ministrul Sănătății. El a explicat că a fost o problemă cu achiziționarea de vaccin antigripal, ceea ce a dus la demiterea șefei direcției de sănătate publică din Ministerul Sănătății.
„Am demarat și am finalizat procedura pentru achiziția unei cantități mai mici de vaccin antigripal, decât este necesară pe tot anul. Această procedură este în curs de finalizare și primele doze de vaccin vor veni în teritoriu, în așa fel încât la sfârșitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie să putem începe vaccinarea celor care sunt la risc. La începutul lunii noiembrie vom avea întreaga cantitate de vaccin antigripal, în toată țara. Ceea ce vreau să vă spun este că indicațiile OMS de vaccinare pentru acest an sunt sfârșitul lunii octombrie, pentru începutul vaccinării, și vaccinarea să continue cât mai mult„, a afirmat ministrul Sănătății.
Bodog a arătat că Ministerul Sănătății dorește să achiziționeze o cantitate cât mai mare de vaccin antigripal pentru populația din grupele de risc și pentru a avea o acoperire vaccinală cât mai mare.
Ministrul Sănătății s-a aflat vineri la Deva unde a participat la inaugurarea unei clădiri a Spitalului Județean de Urgență, ce a fost cuprinsă într-un program de reabilitare a unității medicale, finanțat de Ministerul Sănătății. În clădirea finalizată vineri vor funcționa secțiile de psihiatrie, dermatologie și laboratorul de sănătate mintală.
În cadrul proiectului de modernizare a spitalului județean a fost construită și o clădire nouă unde se vor muta, în această lună, secțiile de ortopedie, urologie, oftalmologie, ORL și anatomo-patologie. Blocul operator al spitalului și secția de terapie intensivă vor fi transferate în spațiul nou la momentul în care vor fi încheiate toate dotările cu echipamentele medicale necesare acestora.
Valoarea totală a proiectului de reabilitare a Spitalului Județean de Urgență Deva se ridică la 10 de milioane de lei, cu o cofinanțare de 5% din partea Consiliului Județean Hunedoara.