Florin Busuioc, după infarct: „Am scăpat ca prin urechile acului”. Care este dieta lui Busu: „Nu mă mai duc la borcanul cu ciocolată la 2 noaptea”

Florin Busuioc este unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori din România. Mulți au observat că în ultimul an, acesta a slăbit vizibil, mai exact, a dat jos 24 de kilograme.
Alina Costache
18 iun. 2024, 14:46
Florin Busuioc, după infarct:
Florin Busuioc, dezvăluiri tulburătoare despre infarctul din 2018. "Medicul mi-a spus că am mirosit florile la rădăcină vreo 40 de minute!"

Florin Busuioc, cunoscut de publicul larg drept „Busu”, este una dintre cele mai cunoscute persoane publice din România, fie că este vreme bună sau vreme rea. Este prezent pe micile ecrane de ani de zile și pare că nimeni nu poate să-l egaleze, când vine vorba de prezentarea rubricii de meteo, chiar dacă meseria lui de bază este încă aceea de actor, nu de meteorolog. Cu toate acestea, în urmă cu ceva timp, acesta avea să afle cât este de firavă viața și cum o simplă secundă poate face diferența dintre viață și moarte. Busu a suferit un infarct, unde starea de sănătate a acestuia a fost una critică. El a reușit să treacă cu bine peste acea cumpănă dificilă și chiar dacă a trecut mult timp de atunci, oamenii continuă să-l întrebe pe acesta dacă mai resimte anumite urmări negative sau simptome neplăcute.

Neti Sandu şi Busu dau cărţile pe faţă, se cunosc de 30 de ani: „Toată lumea mă întreabă ce zice soția lui. Nimic, ce să zică?”

Cea mai frecventă întrebare care mi se pune în ultimii ani este dacă sunt bine, pentru că eu am avut o problemă de sănătate, un infarct, și am scăpat ca prin urechile acului. Toată lumea mă întreabă dacă sunt bine și dacă sunt sănătos. Le răspund tuturor că da, acum sunt bine, nu mai am niciun fel de problemă.

O altă întrebare care mi se pune este „Cum e vremea mâine?” și le răspund în funcție de ce știu eu că va fi mâine, le mai răspund și năstrușnic câteodată, uneori pe bune, dar în general asta este o altă întrebare care mi se pune foarte frecvent.”, a dezvăluit Busu, în cadrul unui videoclip realizat pe rețelele de socializare.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de La Maruta (@lamaruta_protv)

 

Busu a slăbit considerabil, după ce a avut aceste probleme de sănătate

După ce a trecut prin această cumpănă, Busu recunoaște că au început să vină ușor, ușor și kilogramele în plus, care nu mai erau sesizate doar de el, ci și de cei din jurul său. Astfel, acesta s-a decis să pună piciorul în prag să și facă o schimbare importantă pentru sănătatea sa. Busu s-a decis să apeleze la ajutorul unui nutriționist și să-și „curețe” total stilul de viață.

Am slăbit și de frică, de jenă. Am 61 de ani. Nu m-a speriat nimic, dacă m-ar fi speriat, m-ar fi speriat când am avut infarctul. După infarct m-am îngrășat, dar m-a convins Greta la un moment dat și am zis să încerc (n.r. să apeleze la nutriționist). Am fost foarte ușor convins că lucrurile merg spre ce trebuie.

Mâncam aiurea, pe la 2 noaptea la borcanul cu ciocolată, nu eram disciplinat și despre asta este vorba. Nu am avut drame, depresii, am fost nedisciplinat și atât. Mâncam ce voiam, la orice oră și în special noaptea. Foarte mulți fac asta.”, a declarat în trecut Busu în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de pe Pro TV.

La ce alimente a renunțat
Există și câteva alimente la care Busu a renunțat complet și, în plus de asta, vedeta Pro TV spune că are reguli stricte și când vine vorba de ultima masă din zi.

„Acum mănânc curat. Înseamnă orez negru, dacă se poate, sau integral, salate, pește, piept de curcan, doar atât, pentru că am mâncat acum câteva zile porc și mi s-a zis că nu slăbesc cu el. Nu am știut, nu e bine. Am eliminat glutenul și zahărul. Ultima masă la ora 17:00, cu sfințenie trebuie respectată. Mi-a fost foame și după, dar mâncam un măr, care îți face și mai foame, dar mie nu-mi era.”, a continuat el.

 

Busu, mândru de silueta sa! Cum se simte acum, după ce a slăbit 24 de kilograme. ”Urc scările și nu mai gâfâi. Am fost un pofticios, dar nu mai sunt”

Florin Busuioc

Florin Busuioc este unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori din România. Mulți au observat că în ultimul an, acesta a slăbit vizibil, mai exact, a dat jos 24 de kilograme! Iată cum a procedat Busu.

Citește și Cum a ajuns Busu să prezinte rubrica Meteo la PRO TV. Detaliul neștiut despre cariera lui Florin Busuioc

În urmă cu șase ani, îndrăgitul prezentator de la PRO TV, a avut probleme grave de sănătatea. Mai exact, a făcut infarct și a trecut prin momente dificile din punct de vedere al sănătății, la vremea aceea.

Apoi, Florin Busuioc s-a luptat cu kilogramele, însă a ținut o dietă și a reușit să slăbească.

De la 110 kilograme a ajuns la 86, a spus Busu într-un interviu.

”Mă închei la șireturi fără probleme”

Busu a declarat că mai are de dat jos aproximativ șase kilograme, însă deja a schimbat garderoba.

„Am dat jos 24 de kilograme! Ar trebui să mai dau încă 6 kilograme însă în momentul ăsta e foarte greu să mă duc mai jos! Am o perioadă de stagnare! Bănuiesc că la un moment dat se va întâmpla și asta dar acum e mai complicat un pic!”, a zis Florin Busuioc, care a slăbit cu ajutorul unui nutriționist, potrivit Click.ro.

Printre altele, prezentatorul de la PRO TV a mărturisit că a fost un pofticios, însă acum s-au schimbat lucrurile.

„Am schimbat și garderoba, mă închei la șireturi fără probleme, urc scările și nu mai gâfâi, nu mai am apnee în somn, nu mai am extrasistole, nu mai am nicio problemă. Totul e bine! De la 110 kilograme am ajuns la 86! Vreau să ajung la 80 de kilograme! 

Am fost pofticios dar nu mai sunt! Mi-a trecut și asta, sincer! Nu mai am pofte! Pe vremuri aveam, voiam neapărat, la ora 2 noaptea eu eram la frigider să iau ceva de acolo sau la dulapul cu dulciuri, luam și băgam în mine, dar nu mai am problema asta, chiar nu o mai am!”.

De asemenea, celebrul prezentator este atent la ce mănâncă. Mai exact, a eliminat din dieta zilnică multe alimente consumate de români.

Nu mai mănânc pâine, în primul rând, nu mai mănânc dulciuri. Până acum, aveam obiceiul, noaptea, să dau iama în dulapul cu dulciuri – nu mai fac asta. La ora 17.00 este ultima masă – ceva piept de curcan cu salată sau ceva ușor, un iaurt grecesc cu brânză de vaci.

Citește și Busu are cu ce se mândri! Prezentatorul de la meteo are două fete pe care le adoră: ”Cred că Natalie e fata mamei mai mult și Catinca fata tatei”

A doua zi încep să mănânc pe la 12.00-13.00, așa că există un fasting – nu știu dacă este exact ca la carte. Seara, dacă mi se face îngrozitor de foame, mănânc, pe la 20.00, un măr, dar atât. Cafea beau dimineața, la PRO TV. Și dacă merg seara la serviciu, mai beau și atunci, dar nu mai fac exces”, a spus Busu.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Condimentul delicios, dar care devine periculos după ce este gătit. Românii adoră să îl adauge în numeroase rețete, dar nu își dau seama de efectele secundare pe care le are
Capital.ro
Stațiile ITP sunt obligate. Legea e lege. Nu mai scapă nimeni
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Marcel Ciolacu dă vestea! Românii vor putea merge în SUA fără vize mai repede decât era de așteptat
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Fostă ispită de la Insula iubirii, în spatele gratiilor: Am avut această frică
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Se schimbă banii în Europa. Anunțul BNR pentru cei care preferă bani cash
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris Pun la Dispoziție 300.000 de Prezervative pentru Sportivi
MediaFlux
RĂSTURNARE la INSULA IUBIRII! Povestea de DRAGOSTE începută ACUM 10 ANI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!