Florin Călinescu, renumitul actor, prezentator de televiziune și regizor român, a vorbit recent în cadrul podcastului „Tare de Tot cu Viorel Grigoroiu” despre copilăria sa și experiențele care l-au format. Deși s-a născut în Timișoara, Călinescu și-a petrecut copilăria la sat, la bunici, unde a trăit într-un mediu cu totul autentic, fiind implicat activ în toate treburile gospodărești.
În discuția sa, Florin Călinescu a mărturisit că, deși la acea vreme i se părea dificil să îndeplinească sarcinile gospodărești, cum ar fi păstoritul oilor, acum consideră că aceste experiențe l-au ajutat să devină adultul responsabil și perseverent care este astăzi. Actorul a subliniat cât de norocos se simte pentru copilăria autentică trăită la țară, unde a învățat valoarea muncii și a responsabilității.
„Când străbunicii mei trăiau un porc, o oaie sau o găină sau mâncam lobodă, știr și urzici, nu aveau de niciunele pe ele. Nu era nici în atmosferă, nici în pământ. Ei nu făceau agricultură cu pesticide, cu nimic. Din cauza asta, dar nu ca să trăiesc eu 100 de ani. Mă întorc la viața pe care am cunoscut-o până la 7-8 ani și după aceea în fiecare vacanță de vară.
Aia era Ibiza mea, aia era Maldive pentru mine, Bali meu. 3 luni pachet, mă punea pe tren și la țară. Păscut oi, gârlă, izlaz. Astea au fost excursiile mele și mulțumesc lui Dumnezeu. Atunci uram pentru că devenisem orășean, dar alea m-au făcut cine sunt astăzi, să am controlul vieții. Astăzi, odată scăpat pe toboganul vieții, te-ai dus pe copcă .”, a povestit Florin Călinescu.