Florin Călinescu a plecat, în 2021, de la masa juraţilor show-ului Românii au talent, difuzat de Pro TV, către Prima TV, unde a moderat propriul său format tv: „Florin Călinescu Show”. Emisiunea a fost, însă, rapid scoasă din grila de programe, astfel încât, în luna mai a anului 2022, actorul a dispărut definitiv de pe micile ecrane. În viitorul apropiat, intenţionează să se ocupe de online şi să creeze conținut pe YouTube, Instagram și TikTok.
„Cu siguranță fac ce am făcut întotdeauna, comentarii, social, despre politică și traiul în România. Adică, despre cei care generează mizeria asta românească. La Chestiunea zilei mă luam de președinte, prim miniștrii, deputați…”, a spus Florin Călinescu în podcast-ul lui George Buhnici.
Fostul jurat de la Românii au talent a observat faptul că interesul publicului pentru televiziune a scăzut considerabil după ce tehnologia a luat amploare. Aşa că a decis să schimbe macazul şi să se reprofileze pe scenarii de film.
„Acum cred că mă apuc să scriu scenarii de film. Abia acum, pentru că sunt leneș, pentru că astăzi văd că este un public care părăsește…Fugim ca Sparatacus, în masă, din televiziune, ca spectator. Reîntineresc și eu, energii noi, formate noi, nu mai trebuie să mă duc…Știi ce povară era pentru mine? Am fost director la Teatrul Mic 15 ani și am jucat de două ori, nu-mi place să mă duc la ora fixată de alții undeva. Nu-mi place să mă duc să mă îmbrac fixat de alții.
Citeste si Florin Călinescu desfiinţează filmul Teambuilding. „Şi cinematografu’ tre’ să aibă manelele lui!”
Așa, pot să fiu creativ la mine în pijama, la mine în curte, pe casă, în fața casei, în metrou, oriunde. Libertatea mea de acum începe. Îmi pare rău că nu mai am 18 ani. Dacă eu eram acum la 18 ani și era situația tehnologică asta, mâine plecam în America și la ora asta eram cel mai tare creator de conținut de pe globul pământesc. Să nu te miri dacă o să mă vezi pe YouTube sau pe TikTok vorbind în engleză”, a adăugat Călinescu.
Referitor la filmele româneşti apărute în ultima perioadă, care au împărţit internetul în două, fostul director de la Teatrul Mic spune că erau necesare. Producții ărecum Romina VTM sau Teambuilding au obținut încasări-record.
„Toate aceste producții sunt necesare, de la Teambuilding la Romina la Taximetriști, pentru că duc lumea acolo, la cinematograf. Și pentru asta, jos pălăria. Mai sunt importante pentru că și-au pus bănuții lor în joc, nu CNC, nu pile, nu șmecherii, nu jurii aranjate. Respectul meu pentru oamenii care-și pun banii lor, care-și fac filmele pe munca lor, pe timpul lor”, este de părere actorul.
Citeste si Florin Călinescu i-a explicat lui Dani Mocanu ce înseamnă să fii şmecher. Dialog fabulos VIDEO