Florin Cîţu a făcut declaraţii despre măsurile luate de Guvern în cazul falimentului City Insurance.
„Am adoptat o OUG pentru modificare legii a Fondului de garantare a asiguraţilor care urmare a insolvenţei firmei de asigurări City Insurance.
Vreau să ne asigurăm că toţi cei care au fost păgubiţi să nu sufere de pe urma acestui faliment.
În şedinţa de Guvern am cerut mai multe anchete pentru că această companie a fost auditată ani de zile. Mi se pare greu de crezut că auditorii nu au văzut nimic până acum. E o companie cu o cotă importantă de piaţă.
Aş vrea să ne uităm în urmă şi să vedem ce a făcut implementatorul – ASF – în ultimii ani. Aş vrea să văd aceste raporate şi ar fi bine ca ASF să prezinte public”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.
Falimentul principalului asigurator din România, City Insurance, modifică legea privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă. Autorităţile au pregătit modificarea legii privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, după ce principalul asigurator din România a intrat în faliment.
Milioane de persoane afectate de falimentul companiei de asigurări City Insurance așteptau decizia aprobată astăzi de Guvern – o ordonanță de urgență care le va permite celor păgubiți să obțină mai repede banii din Fondul de garantare
Cei păgubiţi ar urma să-şi primească banii în maximum 60 de zile.
Citeşte şi: Gigi Becali, afectat grav de falimentul City Insurance. Suma imensă pierdută de patronul lui FCSB
Ordonanța de urgență prin care se fac modificări importante la modul în care sunt acordate despăgubirile din Fondul de garantare în situația în care o companie intră în faliment a fost introdusă pe agenda suplimentară a ședinței de Guvern.
Prin această ordonanță de urgență este majorat plafonul pentru acordarea de despăgubiri de la 450 de mii la 500 de mii de lei pe fiecare poliță în parte, și nu pe fiecare persoană.
O altă schimbare importantă se referă la momentul în care sunt obținute aceste despăgubiri. Nu va mai fi nevoie ca șoferii să aștepte ca instanța să dea o decizie definitivă, ci acest lucru se poate întâmpla mai repede, mai exact la 60 de zile după ce este retrasă această autorizație de către ASF.
Pentru City Insurance, autorizația a fost retrasă vinerea trecută.
Citeşte şi: Se modifică legea RCA, după falimentul City Insurance. Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă