Florin Cîţu anunţă noi măsuri de relaxare: „Până la 1 august, sperăm să avem 50 – 60% din populație vaccinată”

Florin Cîţu anunţă noi măsuri de relaxare de la 1 august, dacă până atunci va fi vaccinată cel puţin 50 - 60% din populație. Potrivit premierului, Bucureştiul este pe primul loc la numărul persoanelor vaccinate împotriva coronavirusului.
Loredana Brumă
27 mai 2021, 10:29
Florin Cîţu anunţă noi măsuri de relaxare:
Florin Cîţu anunţă noi măsuri de relaxare: "Până la 1 august, sperăm să avem 50 - 60% din populație vaccinată"

Florin Cîţu anunţă noi măsuri de relaxare începând cu 1 august. Premierul speră ca până atunci jumătate din populaţie României va fi vaccinată împotriva coronavirusului.

Florin Cîţu anunţă noi măsuri de relaxare

„După 1 august, putem să vorbim de alte relaxări. Până la 1 august, sperăm să avem 50 – 60% din populație vaccinată. Bucureștiul e pe primul loc, e peste Cluj. Rata de vaccinare în Capitală este de 42%, iar la Cluj 39%”, a declarat premirul într-un interviu pentru Mihai Morar.

Citeşte şi Coronavirusul revine în forţă în Europa, Marea Britanie este prima îngrijorată. Miercuri a raportat cele mai multe infectări din ultima lună

Valeriu Gheorghiţă declara în cadrul conferinţei de presă de marţi că cea mai mare acoperire vaccinală este la grupa de vârstă 60-69 de ani – 33,6%, urmată de grupa de vârstă 70-79 de ani – 31,7% și 50-59 de ani – 30,3%. Din totalul persoanelor vaccinate de la debutul campaniei de vaccinare, 54,3% sunt persoane cu vârsta de peste 50 de ani, care se suprapun, de multe ori, cu persoanele din categoriile vulnerabile, atât prin vârstă, cât și prin bolile cronice asociate.

De asemenea, peste 185.000 de angajați din sistemul de educație – peste 58% din total – s-au vaccinat cu cel puțin o doză de vaccin. 825.260 de persoane mai sunt programate, în acest moment, în platforma de vaccinare, dintre care puțin peste 16.700 pentru doza 1, însă vaccinarea este posibilă acum fără programare în orice centru din țară.

„Singura solutie care ne oferă o predictibilitate şi un control pe termen lung al pandemiei o reprezintă vaccinarea. Trecerea prin boala iti confera o protectie pe o perioada delimitata de timp, însă nu ne oferă o protecţie  fata de riscul de reinfectie cu tulpini virale mutante. Aici avem experienta din india, Africa de Sud, Brazilia, în care oamenii care aveau anticorpi s-au reîmbolnăvit. În acest moment, în Romania situaţia epidemiologica este una buna, favorabila, pentru ca avem o imunitate colectiva constituita din atat din numarul persoanelor vaccinate, cât şi din cei care au trecut deja prin boala. Avem o imunitate colectiva între 30, 35%, care poate să ajungă până la 50%.”, a mai explicat Valeriu Gheorghiţă.

Citeşte şi A fost descoperit un nou tip de coronavirus care provoacă boli la om. Virusul este transmis de câini

Bilanț vaccin Covid-19: Numărul românilor care s-au vaccinat cu prima doză rămâne scăzut

Numărul de persoane care au primit doar prima doză de vaccin se menține în continuare scăzut, doar 25.404 de români au primit prima tranșă a serului și în total 890.935 de persoane au fost injectate cu prima doză.

Dintre cei vaccinați în ultimele 24 de ore, 60 de persoane au prezentat reacții adverse.  51.583 de persoane au fost vaccinate cu Pfizer, 5.234 cu Moderna, 6.702 cu Astra Zeneca și 8.003 cu Johnson&Johnson.

Situația vaccinării în România arată niște date îngrijorătoare deși peste 4 milioane de români au fost vaccinați, mai puțin de un sfert din români au primit doar prima doză din serul anti-Covid.

În prezent 4.208.724 de români au fost vaccinați de la începutul pandemiei, dintre care 890.935 au primit prima doză. De la începutul campaniei de vaccinare, 15.902 de români au prezentat reacții adverse.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!