Florin Cîţu, atac la vârful PNL: „Conducerea PNL ia deciziile în coaliţie, dar nu toate măsurile sunt discutate în partid şi există multe nemulţumiri”

Fostul premier şi preşedinte al PNL, Florin Cîţu, continuă atacurile la adresa conducerii PNL, de data aceasta acuzând faptul că deciziile sunt luate la vârful liberalilor se iau fără consultări în interiorul formaţiunii politice.
Filip Stan
29 aug. 2022, 15:46
Florin Cîţu, atac la vârful PNL:

Florin Cîţu spune că deciziile măsurile luate de coaliţia de guvernare pentru a stopa inflaţia şi a depăşi criza energetică sunt populiste, strategia corectă fiind direcţionarea de fonduri spre investiţii.

„Solutiile gasite au fost gresite. Trebuie sa stopam populismul, am vazut peste tot in lume ce efecte are. Poate masurile arata bine din punct de vedere politic, dar economic sunt dezastruoase.

Stiti ca deja taxele au inceput sa creasca si vor continua sa creasca, pentru ca cineva trebuie sa plateasca pentru aceste masuri populiste. Problema este ca nu exista un plan credibil, pe care sa il prezentam investitorilor, ca sa iesim din aceasta perioada de inflatie crescuta.

Avem in PNRR niste reforme, cum ar fi reforma salarizarii si a pensiilor. De ce sa cresti salariile, cand ai oricum in PNRR. De ce sa platesti dobanzi pentru banii imprumutati ca sa faci maririle astea, cand aveai bani gratis in PNRR, trebuia doar facute reformele, bazate pe productivitate, pe competenta.

Ori cineva are un deal cu bancile, altfel nu-mi explic. Trebuie facute reformele din PNRR, altfel le furam practic oamenilor sansa la dezvoltarea Romaniei.

PSD vine si cu un fake news penibil, ca se blocheaza cresterea pensiilor pentru 50 de ani. PNRR este pana in 2027, nu se blocheaza nimic. Sigur, reforma trebuie facuta astfel incat sistemul de pensii sa fie sustenabil pentru 50 de ani, dar nu inseamna ca e ceva blocat.”, a declarat Florin Cîţu la Digi24.

Citeşte şi: Gabriela Firea lansează un nou atac la adresa primarului Capitalei: „Uită că nu există legislaţie. O nouă minciună prin omisiune a lui Nicuşor Dan”

Cîţu spune că în rândul liberalilor se simte o stare de nemulţumire cauzată de modul arbitrar în care conducerea PNL decide ce măsuri propune şi aprobă în coaliţie.

„Exista coalitia si exista conducerea PNL, care ia deciziile in coalitie, dar nu toate au fost aprobate în PNL. Sunt multe nemultumiri si printre primari in acest sens. De exemplu supraimpozitarea contractelor part time nu a fost niciodata discutata in interiorul PNL.”, a adăugat fostul premier.

Ca exemplu, Florin Cîţu spune că preţurile la energie au explodat după aprobarea OUG27 în coaliţie, în timp ce în vremea guvernării sale, OUG 27 ar fi făcut ca preţurile să scadă sensibil.

„As vrea sa faceti diferenta intre ordonanta 118, pe care am dat-o anul trecut, care a scazut preturile la energie, si OUG 27, care a crescut pretul. In Constitutie spune foarte clar ca Romania are economie de piata, deci nu vorbim de specula, piata libera regleaza preturile. Deci este vorba de o ordonanta 27 al carei efect a fost cresterea preturilor, cand aveam deja in vigoare OUG118, care scazuse preturile.

Deocamdata nu am vazut alte solutii in afara de OUG27. Eu va spun ca plafonarea si reglementarea intr-un sector care nu a beneficiat de investitii, nu o sa aduca nimic bun. Solutiile nu trebuie facute pentru a castiga alegerile in 2024, pentru ca mai este mult pana atunci, ci pentru a avea economie functionala si in 2022, si in 2023.

Eu tind sa cred ca am avea preturi mai mici daca am deschide toate pietele.

Cand PSD este la guvernare, se stie, multe plati sunt amanate. Se vede in executia bugetara, care este sub 2020 si 2021. Planul pentru a trece de criza trebuie sa aiba in vedere alocarea si executia pentru investitii.”, a mai spus Florin Cîţu.

Citeşte şi: Se înteţesc atacurile în coaliţie. Maricel Popa, şeful PSD Iaşi: „Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru stă ancorat în mrejele penale întinse de Chirica şi Alexe. Nu poţi să stai la masă şi cu penali şi cu oameni oneşti”

Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Permisul auto nu mai rămâne suspendat. Lege nouă în România: S-a validat dreptul de a conduce
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Primele declarații ale Oanei Roman după ce i-a deschis proces penal lui Marius Elisei!
Spynews
Cine este Loredana Martin, ispita de la Insula iubirii. Tânăra a interacționat cu multe vedete internaționale | FOTO
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru București și Bacău
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'