Florin Cîțu cere ajutorul preoţilor şi poliţiştilor pentru a încuraja vaccinarea. „Toată lumea să se implice”

Premierul României, Florin Cîțu, a făcut declarații de presă, după vizita de la centrul de vaccinare drive-through din Piața Libertății, Baia Mare.
Filip Stan
04 iun. 2021, 13:05
Florin Cîțu cere ajutorul preoţilor şi poliţiştilor pentru a încuraja vaccinarea.
Declarații LIVE făcute de premierul Florin Cîțu:

„Trebuie să susţinem în continuare campania de vaccinare, chiar dacă a avut succes şi aici aveţi o rată de succes în ceea ce priveşte persoanele pozitivate. Aţi avut doar un singur caz ieri.

Sunt fericit că sunt aici la un centru de vaccinare drive through unde am întâlnit tineri. Erau 4-5 tineri sub 18 de ani care este foarte important ca semnal.

Trebuie să înţelegem cu toţii că ceea ce am putut să facem cu resursele noastre am cam făcut. Ca să ducem acum campania de vaccinare în rural e nevoie de susţinerea autorităţilor locale.- preşedinte CJ, prefect, primari, dar şi de liderii de opinie – preoţi, medici, poliţistul din zonă. Toată lumea să se implice pentru a duce campania de vaccinare mai aproape de oameni.

Am încredere că vor veni cu soluţii noi, inovatoare care să-i convingă pe oameni că vaccinarea este singura soluţie să ne întoarcem la normalitate, să putem să avem viaţa de dinaninte de pandemie”

Florin Cîţu, mesaj pentru românii care nu se pot vaccina. „Întotdeauna urmaţi sfatul medicului”

Întrebat cum trebuie să procedeze persoanele cu boli grave, precum cancerul, pe care medicii i-au sfătuit să nu se vaccineze, premierul Cîţu a spus că aceştia au „dreptul la viaţă”.

„Au dreptul la viaţă şi au acces. Sunt foarte multe persoane, bolnavi cronici, şi au fost printre cei care au fost la început (începutul campaniei de vaccinare). Campania a început cu persoanalul medical, au fost persoane peste 65 de ani. Persoanele cu boli cronice se pot vaccina şi în spital. Ceea ce spun eu e că dacă vrem să trecem peste această perioadă de pandemie, trebuie să ne vaccinăm. Doar aşa putem să scădem riscul de infectare.

Întotdeauna urmaţi sfatul medicului”, a spus şeful Executivului.

Ce spune Florin Cîţu despre creşterea economică a României după pandemie

De asemenea, Florin Cîţu a vorbit despre măsurile pe care Guvernul le aplică pentru a sprijini domeniile afectate de pandemie.

„Sunt măsuri care erau directe. Pe uităm şi la garanţii. Când am spus de 3%, dacă vă uitaţi, este şi analiza celor de la FMI, ne uităm la garanţii ca măsuri de susţinere a economiei.

România a avut două soluţii: ajutoare de stat sau garanţii. Am ales să dăm mai multe garanţii şi a fost soluţia câştigătoare. România are cea mai mare creştere din UE două trimestre la rând, iar un studiu pe care l-a făcut Delloite arată că România este între cele cinci ţări din lume care au avut creştere economică în pandemie”, a precizat şeful Executivului.

Citeşte şi: Pensii 2021. Ce se întâmplă cu pensiile mici în România. Florin Cîţu a făcut anunţul: Nu vom mai permite asta!

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 60.613 persoane. De la începutul campaniei de vaccinare au fost imunizate 4.379.534 de persoane.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat vineri 225 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Până astăzi, 4 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.078.563 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.041.924 de pacienți au fost declarați vindecați.

Citeşte şi: Florin Cîţu, veşti proaste pentru români: „Interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat se va aproba săptămâna viitoare”

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce pensie primești dacă nu ai muncit nicio zi. Suma pe care o vei lua de la stat
Capital.ro
Românii nu vor primi toți banii câștigați în mod corect. Legea peste care nici judecătorii nu au putere
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Românii care au acest obiect prin casă se îmbogățesc instant
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ursă agresivă pe Transfăgărășan: turiști străini atacați după ce i-au dat de mâncare
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...