Dacă decizia Curţii Constituţionale dă dreptate Guvernului, premierul Florin Cîţu a declarat că va cere demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.
„Ieri am sesizat CCR. Dacă decizia CCR ne dă nouă dreptate, voi cere demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor şi preşedintelui Senatului”, a declarat, joi, în briefingul de după şedinţa de Guvern, Florin Cîţu.
Scandal de nedescris în plenul Parlamentului, la citirea moţiunii de cenzură. George Simion şterge pe jos cu Florin Roman: „Am scăpat de acest gunoi”
Florin Cîţu a susţinut că, în cazul în care va avea câştig de cauză la CCR, Orban şi Dragu trebuie să plece din funcţii. „Cred că am văzut alianţa în care era şi USR când a fost decizia pentru Avocatul Poporului, toată lumea a spus atunci aşteptăm decizia CCR, atunci era şi USR şi era de acord. (…) Să aflăm decizia şi procedura merge mai departe. Nu văd aici nicio problemă. Dacă CCR ne dă nouă dreptate preşedintele Camerei Deputaţilor şi Senatului trebuie să plece”, a explicat premierul.
Întrebat dacă va participa la citirea moţiunii în plen, Cîţu a afirmat: „Nu girez astfel de acte în Parlamentul României, abuzuri ale celor doi preşedinţi”.
Birourile Permanente Reunite au decis că moţiunea de cenzură USR PLUS – AUR va fi citită joi, la ora 16:00, în plenul Parlamentului.
PSD iniţiază un proiect de lege privind plafonarea prețurilor: Executivul se mărginește doar să constate cum românii primesc oferte aberante de la distribuitorii de energie și gaze
În cadrul Ședinței a Birourilor Permanente Reunite s-a votat amânarea dezbaterii și votului la moțiunea de cenzură USR-PLUS-AUR până în momentul în care se va pronunța Curtea Constituțională pe conflictul constituțional invocat de Guvern, a declarat Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor.
„Astăzi o majoritate din BPR a decis amânarea dezbaterii şi votului pe moţiunea de cenzură, utilizând ca temei conflictul juridic de natură constituţională declanşat de Guvernul României, prin premierul Florin Cîţu.
Poziţia mea a fost foarte clară şi foarte lipede. Am fost prezent şi nu am votat această propunere. Nu pentru că vreau să se voteze mai repede, ci pentru că această decizie e profund neconstituţională. Dacă cineva ar fi avut răbdare, colegii mei să-şi aducă aminte de anul 2020. Ar fi ştiut că invocarea conflictului juridic de natura constituţională între Guvern şi Parlament nu poate opri moţiunea de cenzură”, a declarat Ludovic Orban.