Florin Cîţu: „Economia are, datorită activității bune a Guvernului pe care îl conduc, cea mai rapidă revenire după o criză”

Rata şomajului în luna mai 2021 a scăzut cu 0,2 puncte procentuale faţă de cea înregistrată în luna precedentă, ajungând la 5,5%.
Filip Stan
05 iul. 2021, 11:18
Florin Cîţu:

Florin Cîţu se laudă din nou pe facebook cu revenirea economiei. „Rata șomajului a scăzut în fiecare lună din 2021. INS a anunțat că rata șomajului în luna mai a ajuns la 5.5% și la cel mai mic număr de persoane în șomaj din martie 2020.
O economie în care cresc investițiile și salariile este o economie în care crește numărul locurilor de muncă (în mediul privat).
Economia României are, datorită activității bune a Guvernului pe care îl conduc, cea mai rapidă revenire după o criză economică din ultima sută de ani”, a scris Cîţu pe Facebook.

Rata şomajului în luna mai 2021 a scăzut cu 0,2 puncte procentuale faţă de cea înregistrată în luna precedentă, ajungând la 5,5%, iar numărul şomerilor a scăzut în mai la 449.000 persoane, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Florin Cîţu, deranjat de faptul că românii se plâng de creşterea preţurilor: „Cum să fie mai mari când rata inflaţiei e mai mică?”

Rata şomajului reprezintă ponderea şomerilor în populaţia activă. „Rata şomajului în luna mai 2021 a scăzut cu 0,2 puncte procentuale faţă de cea înregistrată în luna precedentă, ajungând la 5,5%. Rata şomajului la bărbaţi a fost cu 0,3 puncte procentuale mai mare decât la femei”, arată datele INS.
Începând cu anul 2021, metodologia Anchetei forţei de muncă în gospodării (sursa primară a datelor din acest comunicat) a fost revizuită pentru a răspunde cerinţelor noilor regulamente europene intrate în vigoare începând cu 1 ianuarie 2021. Aceste modificări generează un impact sesizabil asupra estimaţiilor – în special asupra numărului populaţiei ocupate (şi implicit asupra numărului populaţiei active – care este numitorul indicatorului „rata şomajului”). Începând cu anul 2021, persoanele care produc bunuri agricole destinate exclusiv sau majoritar auto-consumului nu mai fac parte din populaţia ocupată, acest indicator diminuându-se corespunzător. Din acest motiv, datele publicate pentru lunile ianuarie-mai 2021 nu sunt comparabile cu cele publicate pentru perioadele anterioare.
Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna mai a anului 2021 a fost de 449.000 persoane, în scădere faţă de luna precedentă (474.000 persoane).

Pe sexe, rata şomajului la bărbaţi a depăşit-o cu 0,3 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 5,6% în cazul persoanelor de sex masculin şi 5,3% în cazul celor de sex feminin.

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 4,4% pentru luna mai 2021 (4,6% în cazul bărbaţilor şi 4,2% în cel al femeilor). Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 75,6% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna mai 2021.

Florin Cîţu sfidează varianta Delta: Nu ar trebui să avem niciun val patru al pandemiei. Eu voi susţine ca economia să rămână deschisă!

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce pensie primești dacă nu ai muncit nicio zi. Suma pe care o vei lua de la stat
Capital.ro
Românii nu vor primi toți banii câștigați în mod corect. Legea peste care nici judecătorii nu au putere
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Românii care au acest obiect prin casă se îmbogățesc instant
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ursă agresivă pe Transfăgărășan: turiști străini atacați după ce i-au dat de mâncare
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...