Informaţia confirmată luni de Florin Cîţu fusese furnizată încă de săptămâna trecută de coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă. Declaraţia premierului demis este surprinzătoare, în contextul în care acesta a dat vina în repetate rânduri pe populaţie pentru rata foarte mică de vaccinare, spunând că guvernul a făcut toate eforturile necesare pentru a informa şi a promova imunizarea prin vaccin
„Majoritatea au fost făcute pro-bono. UNICEF a venit cu o variantă prin care au donat bani. Nu au fost bani de la buget pentru campania de vaccinare de când am fost eu la guvernare. Înainte a fost acel buget, dar doar o parte a fost folosit. N-am mai continuat această variantă”, a spus premierul.
Şeful Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), medicul militar Valeriu Gheorghiţă, afirmă că structura pe care o conduce nu a avut la dispoziţie fonduri pentru organizarea unei campanii de informare privind beneficiile vaccinării.
„Nu s-au alocat bani, sau cel puţin CNCAV-ul, comitetul pe care eu îl coordonez, nu a avut fonduri pentru campania de comunicare şi de informare. Obiectivul campaniei de comunicare şi de informare pe care noi l-am avut încă de la început, din noiembrie, a fost de promovare a încrederii populaţiei în ştiinţă şi în sistemul medical, în medici, tocmai pentru că pandemia este o problemă medicală”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă duminică, la B1 Tv.
Premierul interimar Florin Cîţu a afirmat, luni, că se pot găsi soluţii pentru suplimentara locurilor la ATI pentru pacienţii grav infectaţi cu coronavirs, însă valul patru poate fi stopat prin vaccinare.
”Este important ca fiecare să fie responsabil pentru deciziile pe care le ia. Este foarte important să ne vaccinăm dacă vrem să scăpăm de această pandemie şi este singura soluţie. Paturi la ATI vom mai creşte, dar nu am avea nevoie de aceste paturi dacă lumea s-ar vaccina”, a declarat, luni, premierul interimar Florin Cîţu.
Acesta a precizat că se pot suplimenta resursele, dar nu îşi doreşte ca aceasta să fie dircţia.
”Găsim resurse, dar nu vreau să mergem în acea direcţie. Ne vaccinăm şi nu mai avem nevoie nici de paturi la ATI, nici de spitale modulare. Este singura soluţie pe care o avem în acest moment”, a mai declarat Cîţu.