Florin Cîţu a spus joi că tragediile de la Piatra Neamţ şi Institutul Matei Balş puteau fi evitate şi a precizat că după incendiul de la Piatra Neamţ, fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, a lăsat un raport foarte cuprinzător, care detalia şi măsurile ce ar fi trebuit luate, lăsând astfel să se înţeleagă că Voiculescu nu s-a grăbit să implementeze acele măsuri, permiţând astfel producerea incendiului de la Balş.
„Cred că vin rapoartele, sper să vină cât mai repede. Cei de la Corpul de Control au găsit câteva lucruri și acea companie care nu avea autorizație de IGSU. Sunt câteva lucuri și tragediile puteau fi evitate. Așteptăm și celelalte rapoarte. Sunt rapoarte (lăsate de Tătaru) cu măsuri ce trebuiau luate după ce s-a îmtâmplat la Piatra Neamț. Sunt multe lucruri de făcut. Din greșeli învățăm și trebuie să corectăm. Trebuie să vedem unde s-a greșit, pe lângă responsabilii care trebuie să plătească.”, a spus Cîţu la B1TV.
„Toți miniștrii sunt evaluați pe aceleași obiective. Cred că toți miniștrii trebuie să arate transparență, că e banul public. Am spus de la început că trebuie să eliminăm risipa, furtul banului public. Am spus de digitalizare, de transparentizare. Am fost primul care a venit cu așa ceva, la Ministerul Finanțelor. Am fost singurul care a reușit să reducă cheltuielile de personal într-un an complicat, an electoral. Am făcut și reorganizare. Așa vreau să fac pentru toată țara. E foarte important să eliminăm risipa. Vom veni cu o Ordonanță în câteva zile referitoare la numărul de persoane în CA-uri. În câte CA-uri pot fi membri.
Am cerut miniștrilor să vină cu programe de restructurare pentru companii și nu au venit. Nu există scuze. Am zis că se va face o evaluare la mijlocul anului. Miercuri cred că vom avea un Memorandum, un fel de fișă de parcurs, obiectivele de asumat în funcție de buget pentru fiecare Minister. Vom merge lunar și vom evalua cum merg lucrurile. Românii vor vedea în fiecare lună cum evoluează fiecare ministru. Dacă putem să facem un fel de aplicație să vedem performanța. Dacă vreți să-i spuneți carnet de note, carnet de note, că suntem în slujba oamenilor.”, a mai spus premierul Florin Cîţu.