Florin Cîţu a dat de înţeles că nu este nevoie de o dezbatere privind PNRR în Parlament, motiv pentru care nu e nevoie de niciun vot.
„PNRR nu are de ce să treacă prin Parlament, este un proiect al Guvernului. Un lucru pe care putem să îl facem este să prezentăm românilor, în Parlamentul României, forul legislativ al României, PNRR. Este un lucru pe care putem să îl facem, dar nu are de ce să treacă prin Parlament, nu este nevoie de niciun vot, nu este nevoie de dezbatere”, a declarat Florin Cîţu, după şedinţa de Guvern.
Premierul a ţinut să precizeze că „este important ca românii să vadă acest PNRR transparent, deschis”.
„Dacă este nevoie, mergem cu el în Parlamentul României”, a mai afirmat premierul.
În schimb, Marcel Ciolacu a declarat că a fost sunat de către premierul Florin Cîţu, pentru a discuta despre stabilirea unei întâlniri pentru a vorbi săptămâna viitoare despre principiile şi mecanismele cele mai bune pentru abordarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Preşedintele PSD a precizat că este salutară decizia premierul de a prezenta PNRR în Parlamentul României şi îi va propune şefului Guvernului să îi pună la dispoziţie toţi specialiştii PSD de care are nevoie pentru a fi finalizat Planul.
Citeşte şi: De ce l-a sunat Florin Cîţu pe Marcel Ciolacu: Vom avea o întâlnire săptămâna viitoare
Comisia Europeană condiţionează Guvernul Cîţu de realizarea unei serii de reforme pentru a putea accesa fondurile în baza Planului Național de Redresare și Reziliență. În urma discuţiilor de la Bruxelles, Executivul a agreat să facă o reformă a pensiilor ce prevede indexarea acestora şi reducerea pensiilor speciale.
Printre condiţiile draconice impuse de Ursula von der leyen lui Florin Cîţu se numără şi plafonarea anvelopei salariale la stat și limitarea sporurilor, un audit la toate companiile statului și un departament special în subordinea Secretariatului General al Guvernului care să se ocupe de reforma companiilor, inclusiv închiderea celor care nu sunt rentabile, precum și o reformă în domeniul Transporturilor, un nou mod de taxare a traficului și o taxă de mediu pentru a descuraja înmatricularea unor mașini vechi.