Florin Cîţu îl somează pe Vlad Voiculescu: „I-am cerut ministrului Sănătăţii să prezinte un raport cu măsurile luate din decembrie în perspectiva valului trei al pandemiei”

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că a cerut Ministerului Sănătății ca săptămâna viitoare să prezinte un raport cu măsurile luate, începând din decembrie, pentru pregătirea valului al treilea al pandemiei.
George Russo
17 mart. 2021, 15:47
Florin Cîţu îl somează pe Vlad Voiculescu:

Florin Cîţu a mai precizat că i-a cerut lui Vlad Voiculescu să organizeze săptămânal conferințe de presă în cadrul cărora să prezinte evoluția pandemiei şi măsurile luate sau pregătite.

„Am cerut Ministerului Sănătăţii ca până săptămâna viitoare să prezinte un raport al activităţii desfăşurate începând cu luna decembrie în vederea pregătirii pentru valul trei al pandemiei şi bineînţeles să ne prezinte care sunt planurile pentru perioada următoare. Tot în şedinţa de săptămâna viitoare, vom avea, deşi CNCAV are conferinţă săptămânal, am cerut şi CNCAV să vină să ne prezinte situaţia. Ministerul Sănătăţii, dar şi CNCAV, împreună să prezinte”, a declarat prim-ministrul.

El a apreciat că ar fi important ca Ministerul Sănătăţii să aibă, la fel cum face CNCAV, conferinţă de presă săptămânal şi să prezinte evoluţia planului prin care încercăm să oprim această pandemie.

”Sper ca de săptămâna viitoare să nu fie doar o conferinţă de presă a CNCAV, să fie şi a Ministerului Sănătăţii, săptămânal”, a afirmat Cîţu.

Marți, România a trecut pentru a doua zi la rând de 6.000 de cazuri noi de COVID-19. Au fost raportate 6.186 de îmbolnăviri, ceea ce înseamnă un nou record pentru acest an. Cifrele sunt îngrijorătoare și în privința situației de la terapie intensivă – 1.266 de pacienți internați la ATI, în creștere cu 40 față de ziua anterioară.

Anunțul lui Cîțu vine și în contextul ultimului scandal legat de Ministerul Sănătății, respectiv că personalul din centrele de vaccinare nu a fost plătit timp de două luni. Vlad Voiculescu a susținut că vina este a unui funcționar care nu a făcut adresă în acest sens către Ministerul Finanțelor.

Florin Cîţu respinge propunerea BNR de a fi concediaţi 300.000 de bugetari

Premierul Florin Cîțu respinge categoric propunerea economistului -șef al BNR, Valentin Lazea, de a concedia 300.000 de bugetari. Cîțu spune că guvernul are deja un plan de redresare a economiei și că va rămâne pe liniile deja trasate.

„Economiștii au multe opinii și dezbaterile în cadru economic sunt bune. Guvernul și-a prezentat planul de reformă și rămâne la el. Dar putem avea discuţii între specialişti, iar discuţiile cu specialiştii BNR sunt întotdeauna o plăcere”, a mai spus Cîțu.

Florin Cîţu a comentat şi decizia Comisiei Europene, de miercuri, de a propune oficial introducerea unui paşaport care să certifice vaccinarea anti-Covid.

Nu este vorba de vaccin (obligatoriu) e vorba de mai multe forme (acceptate) care existau si anul trecut, mai multe tari anul trecut acceptau si teste de exemplu. Si noi acceptam teste negative. Nu vad o problema aici, noi vorbeam de un pasaport care nu există si nu a fost aprobat nicaieri”, a declarat Florin Cîțu.

Comisia Europeană a adoptat miercuri o propunere legislativă de instituire a unui certificat de imunitate pentru călătoriile între statele membre ale Uniunii Europene. Pașaportul electronic denumit „certificat verde digital” va conține dovada că persoana care călătorește fie a fost vaccinată anti-COVID, fie are un test negativ COVID-19, fie a trecut prin boală și are anticorpi.

Premierul Cîţu va convoca şi restul ministerelor pentru a prezenta rapoarte de activitate

Florin Cîţu a mai anunţat că Guvernul a avut în primă lectură, în şedinţa de miercuri, un memorandum cu tema cu tema Monitorizarea şi evaluarea complexă pe bază trimestrială a acţiunilor întreprinse de Guvern pentru îndeplinirea programului de guvernare, activităţii ministerelor şi disiminarea rezultatelor.

„Un alt lucru important astăzi este un memorandum, în primă lectură, cu tema Monitorizarea şi evaluarea complexă pe bază trimestrială a acţiunilor întreprinse de Guvern pentru îndeplinirea programului de guvernare, activităţii ministerelor şi disiminarea rezultatelor. Acest memo prezintă detaliile, dar de ce este doar în primă lectură?

Pentru că fişele pentru fiecare minister în acest moment cuprind doar activităţile sau obiectivele din programul de guvernare. Vreau ca aceste fişe să fie asumate de fiecare ministru în parte şi ele trebuie să fie completate cu acţiunile şi măsurile pe care noi le-am bugetat şi bineînţeles măsurile de reformă. În şedinţa de săptămâna viitoare aş vrea să aprobăm şi acest memorandum şi apoi dăm drumul şi la evaluarea activităţii”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Citeşte şi: Ludovic Orban: „PNRR trebuie să beneficieze şi de sprijinul preşedintelui”

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie să-l știe iubitorii de cafea
Capital.ro
Statul va plăti câte 5.000 LEI de persoană. Guvernul a pregătit deja banii
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Sute de locuri de muncă într-un județ din România. Ce mare investitor face angajări
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultima filmare făcută de Andrei Versace. Un bărbat misterios apare în cadru: 'Nu a fost singur în casă!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Situație de urgență în Sicilia: Vulcanul Etna provoacă haos în transportul aerian
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!