Florin Cîţu a publicat datele INS care arată că, prin comparaţie cu aceeaşi lună de anul trecut, au crescut atât salariul mediu net, cât şi puterea de cumpărare a românilor, şi promite o creştere economică pe 2021 care să depăşească estimările iniţiale ale specialiştilor.
„Vești excelente pentru toți românii!
Salariul mediu nominal CREȘTE semnificativ. Puterea de cumpărare a românilor CREȘTE semnificativ.
Pregătim economia pentru perioada post – pandemie.
Creșterea economică în 2021, de care vor beneficia toți românii, o să fie peste toate estimările de la începutul anului. Vă garantez.
INS: „Martie 2021 comparativ cu Martie 2020
Comparativ cu luna martie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 7,7%
Câştigul salarial în raport cu evoluţia preţurilor de consum
Indicele câştigului salarial real a fost 104,5% pentru luna martie 2021 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.
Indicele câştigului salarial real a fost 105,0% pentru luna martie 2021 faţă de luna precedentă.”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.
Relaxarea măsurilor şi calendarul relaxării pentru fiecare etapă ar urma să fie discutate, vineri, atât în cadrul Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate, cât şi în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Pentru orice măsură adoptată, Guvernul va trebui să actualizeze Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă.
Premierul Florin Cîţu a anunţat că, vineri, va avea loc atât o întrunire a Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie, cât şi o întrunire a CNSU.
Cele două organisme ar urma să stabilească, şi în urma discuţiei cu preşedintele Klaus Iohannis, relaxarea măsurilor, dar şi calendarul concret pentru fiecare etapă.
Chiar dacă şeful statului a anunţat că se renunţă la masca de protecţie în spaţii deschise, din 15 mai, dar şi la restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii şi a mai dat câteva exemple de măsuri care vor fi luate din 1 iunie, cele două organisme trebuie să discute pe fiecare domeniu în parte când se va putea reveni la normalitatea de dinaintea pandemiei.
De asemenea, specialiştii din sistemul medical trebuie să se pună de acord şi să precizeze care sunt condiţiile în care calandarul de relaxare a măsurilor poate fi pus în aplicare – cu referire la rata de incidenţă şi rata de vaccinare.
https://www.facebook.com/watch/?v=2788409961410026