Florin Cîțu, premierul României, le-a mulțumit public Simonei Halep, lui Mihai Bendeac și tuturor persoanelor care s-au vaccinat anti-Covid, fiind astfel mai aproape de a pune capăt pandemiei de coronavirus.
„Aș vrea să pot mulțumi personal fiecărui om care s-a vaccinat. Fiecărui om care s-a alăturat, prin vaccinare, luptei împotriva COVID-19.
Mulțumesc, de asemenea, persoanelor publice care au ales să facă acest lucru în mod deschis și au transmis un mesaj important în societate. Vaccinarea este singura modalitate de a scăpa de această pandemie și de a reveni cât mai repede la normalitate”, a scris Cîțu pe pagina sa de Facebook.
Florin Cîțu a venit cu o veste bună pentru români. București a ajuns la rata de vaccinare de 20%, iar Ilfov la aproape 18%. Până la finalul lunii mai avem șansa să ajungem la 50%, a mai spus premierul.
„O altă veste bună, zic eu, deşi nu este la fel de bună ca la Cluj, Bucureştiul a ajuns la rata de vaccinare de 20%, Ilfov – aproape 18%, deci lucrurile merg bine şi putem, avem şansa să ajungem la 50% la sfârşitul lunii mai, aşa cum spuneam. Trebuie să ne vaccinăm.”, a declarat Florin Cîţu, duminică după-amiază, după ce a participat la şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI).
„Am aflat acum că mai sunt, eu credeam că la Bucureşti o să fie primul centru de vaccinare drive thru, înţeleg că este o competiţie, că în ţară mai sunt câteva oraşe, municipii care se pregătesc pentru acest lucru. Asta înseamnă că lumea înţelege importanţa vaccinării.”, a subliniat Cîţu.
De asemenea, Cîțu a mai spus că în România sunt 20 de paturi libere la ATI.
„De joi până astăzi, au fost operaționalizate încă 12 paturi la ATI și la nivel național, în acest moment, sunt 20 de paturi libere. Totuși, situația pe Terapie Intensivă rămâne tensionată. Resursele pe care le alocăm trebuie să rămână în continuare mari. Este nevoie de același efort pe care l-am făcut și acum să îl continuăm, chiar dacă cifrele arată că rata de pozitivare a scăzut și scade în fiecare zi, chiar și pentru București și orașele mari avem o rată incidenței, când vorbim de 3 la mie, în scădere în fiecare zi, ceea ce este un lucru bun și sperăm să continue în același ritm”, a declarat, duminică, Florin Cîțu.