„Reorganizarea ANAF este una dintre prioritărți. Vom vedea ( dacă schimbă președintele ANAF n.r.)”, a declarat noul ministrul al Finanțelor, Florin Cîțu, înainte de a intra în sediul instituției pentru a își prelua atribuțiile.
La 3 iunie 2019, a fost publicată în Monitorul Oficial decizia premierului Viorica Dăncilă, conform căreia Mirela Călugăreanu este noul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).
De asemenea, noul ministru al Finanțelor susține că nu este convins că România va reuși să se încadreze în ținta de deficit de 3%, deși susține că acest lucru se află pe lista cu priorități zero ale guvernului.
„Prima prioritate e rectificarea bugetară și a doua este bugetul. Vedem ce este acolo și apoi pot să mă pronunț. Vor fi mai puține ministere și totul va începe de acolo.
Nu, nu e o declarație diferită, ambiția noastră rămâne să rămânem la 3%. Știți că după 9 luni suntem la 2.6 %. Reorganizarea ANAF este pe to do list, vom vedea dacă schimbăm șeful”, a declarat Cițu.
Ce spune noul ministru al Finanțelor după avertismentul BNR
Noul ministru al Finanțelor Florin Cîțu a declarat, referitor la avertismentul lansat de Lucian Croitoru privind recesiunea, că vocea domniei sale nu este una singulară, iar rolul ministerului Finanțelor este să țină deficitul bugetar sub control.
„Lucian Croitoru este un economist foarte bun, este consilierul băncii centrale. este o voce importantă atunci când vine vorba despre o analiză economică și nu este singulară vocea domniei sale, atunci când spune că s-ar putea să vină o recesiune sau o criză economică. Ceea ce pot să faci la Ministerul de Finanțe este să ții deficitul sub control”, a spus Florin Cîțu, la sediul Ministerului Finanțelor.
Săptămâna trecută, Lucian Croitoru a spus că ne apropiem de o recesiune și mai rea decât cea din 2008.
Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului Băncii Naționale, a spus, potrivit Profit.ro, că în 2019 România cheltuie cu salariile și asistența socială 95% din venituri, iar aceste cheltuieli sunt mai mari decât în boom-ul precedent, ceea ce duce la o înrăutăţire a situaţiei bugetului.