Florin Cîţu, pus la zid de liderul PSD Bacău. „Onoarea n-a început cu Cîțu, dar e aproape sigur că se va încheia cu el”

Florin Cîţu a fost criticat în termeni duri de Dragoş Benea, preşedintele PSD Bacău, care susţine că premierul operează cu "o ipocrită dublă măsură".
Filip Stan
15 aug. 2021, 13:29
Florin Cîţu, pus la zid de liderul PSD Bacău.

Liderul PSD Bacău a amintit că premierul Florin Cîţu a cerut demisia lui Vlad Voiculescu în urma incendiului de la Spitalul Foişor, vorbind la acel moment despre „onoare”. Acum, Benea consideră că şeful Executivului ” s-a ascuns sâmbătă după cireşul rectificării bugetare” pentru a nu da explicaţii despre dosarul său penal, deschis în SUA pe motiv că a condus băut.

„E duminică, dar tot duminică a fost şi în 11 aprilie 2021 când – în urma evacuării forțate a pacienților de la Spitalul Foişor – premierul Cîțu lăsa de înțeles că aşteaptă demisii din Guvern, făcând recurs – pe un ton de o solemnitate aproape liturgică – la onoare.

Da, ați citit bine – ONOARE: „Să vedem dacă mai există onoare în România”, se întreba retoric prim-ministrul.
Funny, nu-i aşa?
Ei bine, săptămâna ce tocmai se încheie a elucidat, cu brio, spinoasa speță: poate că onoarea (guvernamentală) n-a început cu Cîțu, dar e aproape sigur că se va încheia cu el.

Altminteri, de ce ai pretinde altora să aibă „onoare”, când tu însuți operezi cu o ipocrită dublă măsură ce „înmoaie”, ca pe o plastilină, responsabilitățile & exigențele atunci când eşti pe cale să devii subiectul asumării lor?

Într-un gest sfidător, de un halucinant miserupism, Cîțu s-a ascuns sâmbătă după cireşul rectificării bugetare, „poluând” deliberat scandalul arestului său din SUA cu o problemă guvernamentală devenită, prin concursul circumstanțelor, secundară, total eclipsată ca importanță de peripețiile bahice ale studentului Cîțu în State” , a scris Dragoş Benea, preşedintele PSD Bacău, pe Facebook.

Citeşte şi: Florin Cîţu nu s-a gândit să-şi dea demisia chiar dacă a condus băut în SUA. „În niciun moment! Avem o guvernare pe care trebuie să o ducem la capăt”

Dragoş Benea (PSD): „Aerul arogant persistă la fiecare ieşire publică a lui Cîțu”

„De ochii lumii, pentru a poza într-un „lider” politic care nu fuge de confruntarea cu propriul trecut deocheat, premierul a însăilat câteva răspunsuri mai degrabă telegrafice, însă aerul arogant ce persistă – ca un fum gros de țigară – la fiecare ieşire publică a lui Cîțu atestă că omul, contrar celor afirmate, n-a învățat de fapt nimic.
Ba dimpotrivă.

Prim-ministrul, de a cărui iresponsabilitate s-a cam lămurit o țară întreagă, pare ros de resentimente şi de urgența revanşei: cei care se fac vinovați de izbucnirea scandalului vor plăti pentru „nesăbuința” lor obraznică.

Sigur că între coperțile „României Educate” e loc pentru toată lumea – mai ales pentru un ins de teapa lui Cîțu, căruia i-ar putea fi dedicat un capitol întreg. Dar, după ieşirea precipitată de sâmbătă a premierului, cred că se impune redenumirea prăfuitului proiect prezidențial, în sensul reşapării acestuia sub mult mai potrivitul titlu „România Re-Educată”: acea Românie „Normală” în care, zi de zi, ce e obligatoriu sau opozabil restulului cetățenilor, e facultativ pentru Cîțu”, a mai precizat Dragoş Benea, preşedintele PSD Bacău.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Gigi Becali, declaraţii şoc după parada comunităţii LGBT. „Sunt îndemnaţi de demoni. Sfinţim locul pe lângă care ei au trecut ca să-l curăţăm de mizerie şi de duhurile necurate”

Spynews
Răsturnare de situație în cazul crimei din Brăila! Ce s-ar fi întâmplat în cabinet
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a putut să pățească un român aflat în vacanță în Thassos. A promis că nu o să mai revină vreodată în Grecia: ”Ce le rămânea de dimineață, găseam seara”
Capital.ro
Perfect legal pentru proprietarii de teren. Nu ții cont de vecini. E scris în lege
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Cât costă un mic dejun la Eforie Nord, în plin sezon estival. Pentru o banală omletă cu șuncă plătești 30 lei
Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Evz.ro
Marele secret al lui Ceaușescu. Ce făcea când nu-l vedea nimeni
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce s-a descoperit în trupul lui Sorin Nazîru? Filmul morţii fostului portar de la Dinamo
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cine este Denis Repka, afaceristul care și-a pierdut viața într-un tragic accident de motocicletă. Ce legături existau între magnat și Donald Trump
Capital.ro
Se dau bani de la stat direct pe card. Cerere până pe 31 iulie. Ce obligație ai pentru 5 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel
substantial.ro
Evgheni Serebriakov, acuzat de atentat la Moscova, declară că a cooperat cu servicii speciale din Ucraina
MediaFlux
PENSIONARII trebuie să depună DOCUMENTELE în URMĂTOARELE 14 ZILE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!