Florin Cîţu reacţie vehementă despre rectificarea bugetară. Premierul spune că nu va accepta solicitări pentru alocări suplimentare şi că în mandatul să nu va fi bătaie de joc pe banii românilor.
„Cer responsabiltate și performanță de la miniștri. Nu accept solicitări pentru alocare suplimentară, la rectificarea bugetară, a 40 de miliarde lei, din moment ce execuția, după 6 luni, arată că au rămas 20 de miliarde de lei necheltuiți.
Românii trebuie să știe că, în mandatul meu, nu ne batem joc de banii lor. #RomaniiTrebuieSaStie”, a spus Florin Cîţu, pe pagina personală de Facebook.
Ministerul Muncii va pierde aproape 2,8 miliarde de lei, în timp ce cele mai multe fonduri le vor primi ministerele Sănătății (3,5 miliarde lei), Finanțelor (3,16 miliarde lei – din care 3 miliarde pentru acțiuni generale) și Dezvoltării (1,84 miliarde lei), scrie profit.ro.
Pe lângă Ministerul Muncii, vor mai pierde fonduri la rectificarea bugetară Curtea de Conturi, de unde se taie 10 milioane lei, și Senatul, cu o tăiere de 3,93 milioane lei.
În schimb, Administrația Prezidențială va mai primi 12,4 milioane de lei, bugetul SRI va crește cu 161 milioane lei, iar cel al SIE cu 17,2 milioane lei, mai scrie profit.ro.
Bani în plus vor primi şi Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – 760 milioane lei, Ministerul Energiei, al cărui buget va fi majorat cu 650 milioane lei, Ministerul Mediului care va fi suplimentat cu 533 milioane lei, şi Ministerul Economiei va primi doar 40 milioane lei suplimentar.
Premierul Florin Cîţu a anunţat zilele trecute că rectificarea bugetară are la bază execuția bugetară.
„În funcție de execuția bugetară, vedem dacă este nevoie să modificăm ceva la alocarea resurelor în buget, pentru A MENȚINE deficitul bugetar la ȚINTA de 7.16%.
Acesta este singurul rol al rectificării bugetare”, a transmis premierul Florin Cîţu, într-o postare pe Facebook.
Florin Cîţu susţine că „nu există elemente care să ducă la creșterea deficitului bugetar, iar resursele alocate în buget, la începutul anului, sunt suficiente, având în vedere ritmul cheltielilor lunare din prima jumătate a anului”.