Florin Cîţu: Rectificarea bugetară este gata, va trebui să meargă la aviz la CES şi apoi să fie aprobată. Este pozitivă şi reducem şi deficitul bugetar

Premierul Florin Cîţu este optimist cu privire la rectificarea bugetară, deşi ultima şedinţă a Coaliţiei s-a lăsat cu scandal şi cu multe probleme rămase în aer.
Filip Stan
26 aug. 2021, 21:36
Florin Cîţu: Rectificarea bugetară este gata, va trebui să meargă la aviz la CES şi apoi să fie aprobată. Este pozitivă şi reducem şi deficitul bugetar

Premierul Florin Cîţu a afirmat că rectificarea bugetară este gata, mai are nevoie de avizul de la CES şi apoi va fi aprobată, menţionând că este una pozitivă, care reduce deficitul. Florin Cîţu a fost întrebat, joi seara, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, când este gata rectificarea bugetară.

„Rectificarea bugetară este gata, este în avizare în acest moment, va trebui să meargă la aviz la CES şi apoi să fie aprobată. Este pozitivă şi reducem şi deficitul bugetar. Avem mai multe venituri la buget, încasări. Astăzi a fost publicată execuţia pe luna trecută, dar pe luna august să ştiţi că şi aici lucrurile sunt foarte bune în ceea ce priveşte veniturile la buget, ceea ce arată clar că anul acesta deficitul trebuie să meargă mai jos chiar decât l-am estimat la începutul anului”, a declarat Florin Cîţu.

Ludovic Orban, avertisment pentru premierul Cîţu: „Dacă pierde, nu îl mai ascultă nimeni. Demisia e firească dacă pierd eu”

El a precizat că îşi doreşte ca deficitul bugetar să fie sub 7%.  „Ar putea să meargă cu deficitul sub 7%, asta este o ambiţie a mea. Şi tot vorbim de guvernare şi de încredere, astăzi Ministerul Finanţelor a făcut iarăşi un lucru extraordinar, a reuşit pentru a doua oară, anul trecut am făcut eu o premieră, dar anul acesta domnul ministru a reuşit chiar mai bine, să se împrumute în euro la dobândă negativă, dar la o scadenţă de 2,3 ani ceea ce înseamnă o încredere foarte mare pe care o au investitorii în economia României, în această guvernare, în Guvernul României şi aş spune şi în noul ministru al Finanţelor pentru că doar la câteva zile după ce a fost numit să poată să se împrumute la dobândă negativă este totuşi o performanţă. Şi pentru mine contează foarte mult ceea ce cred pieţele despre această guvernare”, a explicat premierul.

Cîţu afirmă că PNL va rămâne în PPE dacă va fi ales preşedinte al partidului

Premierul Florin Cîţu a afirmat joi, la Constanţa, că PNL va rămâne în Partidul Popular European (PPE) dacă va fi ales preşedinte la congresul din 25 septembrie.

„Rămâne în Partidul Popular European, nu se va repoziţiona”, a răspuns Cîţu, întrebat dacă are în vedere o „repoziţionare” a partidului pe plan european. El a explicat, în context, ce semnifică „doctrina liberală autentică” despre care vorbeşte în moţiunea cu care candidează la funcţia de preşedinte al PNL.

Ludovic Orban îl avertizează pe Cîţu: „Oricine promite finanţări guvernamentale pentru acordarea voturilor încalcă legea”
„Am spus câteva lucruri pe care nu le mai spun oamenii de mult timp şi liberalii de mult timp. În primul rând, antreprenorul este un erou într-o economie liberală, pentru că acei oameni care îşi riscă propriile resurse şi lucrează de dimineaţă până seara pentru a crea bunăstarea societăţii sunt nişte eroi. Şi ţin foarte mult la proprietatea privată, este sfântă. (…) În acelaşi timp, liberalismul a însemnat şi o schimbare de paradigmă pe care deja am implementat-o în modul în care guvernăm. Alocăm mai multe resurse pentru investiţii, pentru a avea creştere economică, pentru ca după aceea (…) să împărţim o bucată mai mare pentru pensii, salarii, alocaţii”, a precizat premierul. Florin Cîţu a fost prezent, joi, la şedinţa Colegiului Director Judeţean al PNL Constanţa, pentru a-şi prezenta moţiunea.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...