Florin Cîţu spulberă alianţa USR PLUS – AUR. „Credeam că suntem la masă cu un partid proeuropean. Astfel de atitudini nu pot fi tolerate”

Florin Cîţu îl acuză pe liderii USR PLUS că au susţinut acţiunile politicienilor AUR de la citirea moţiunii de cenzură din Parlament, în momentul în care au încercat să-l înlăture în mod agresiv pe Florin Roman, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, de la prezidiul plenului reunit.
Filip Stan
10 sept. 2021, 13:16
Florin Cîţu spulberă alianţa USR PLUS - AUR.

Premierul Florin Cîțu a lansa un apel la adresa membrilor USR să se dezică de acțiunile liderilor lor de joi din Parlament.

„Fac apel la toți oamenii din USR care încă simt proeuropean și vor democrație în România să se dezică de acțiunile liderilor lor din Parlament de ieri.

“Avem probleme de rezolvat. Nu ne putem permite această criză politică. Cer maturitate și responsabilitate la oamenii politici să înțeleagă situația prin care trece nu numai România, toată Europa. Suntem în pandemie și nu ne permitem să avem o criză politică.

Și acum spun. Poți să retragi moțiunea și să vii la masă să discutăm. Deși, după ce ai legitimat un partid cum este AUR, după ce am văzut ieri în Parlament președintele USR stând pasiv și uitându-se cum acei parlamentari fără mască bruscau un coleg de-al meu și chiar nu spuneau nimic, astfel de atitudini nu pot fi tolerate. Avea posibilitatea președintele USR, Dan Barna, ieri în Parlament să pună stop, să fie el care pune stop acestor evenimente”, a declarat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Florin Cîțu cere amendarea parlamentarilor AUR. Premierul a făcut apel la membrii USR PLUS să se dezică de liderii partidului după scenele cu Florin Roman

Florin Cîţu ironizează USR PLUS: „Vă dați seama ridicolul situației de ieri dacă nu le acceptam demisiile, își citeau o moțiune împotriva propriilor acțiuni”

„Credeam că suntem la masă cu un partid proeuropean, care nu susține violența de niciun fel în Parlament. Din păcate, se pare că m-am înșelat. Sunt sigur că între membrii USR, votanții USR sunt oameni care gândesc și simt ca noi. Sunt oameni care au viziuni proeuropene, care cred în democrație, care nu cred că violența este un mod prin care să-ți impui punctul de vedere și acei oameni sunt sigur că sunt dezamăgiți și se simt așa de decizia liderilor acestora, Dacian Cioloș și Dan Barna să facă o alianță care ieri a fost foarte clară.

Nu poate nimeni să nege că, ieri, acțiunile din Parlament ale celor de la AUR nu au fost clar susținute de conducerea USR.

Fac apel la toți oamenii din USR care încă simt proeuropean și vor democrație în România să se dezică de acțiunile liderilor lor din Parlament de ieri.

Vă dați seama ridicolul situației de ieri dacă nu le acceptam demisiile, își citeau o moțiune împotriva propriilor acțiuni. I-am salvat de acest ridicol”, a afirmat Florin Cîțu, potrivit Digi24.

Citeşte şi: Scenariul lui Dan Barna: ”Moțiunea nu va ajunge la vot, va fi blocată de coaliția care funcționează acum: Cîțu și Ciolacu!”

La rândul ei, senatoarea PNL Alina Gorghiu a cerut tuturor partidelor democratice să se „delimiteze oficial” de AUR, în urma scandalului izbucnit în plenul Parlamentului la citirea moţiunii de cenzură.

„Această moțiune de cenzură nu mai este despre guvernarea Cîțu, nu mai are legătură cu Premierul PNL. Ieri a avut loc o șarjă a extremiștilor în parlament, cu AUR garantat de USRPLUS.

Am avut încă o dovadă a ceea ce înseamnă un partid extremist, iar USRPLUS nu are voie să dea în cotinuare un cec în alb extremismului, urii și xenofobiei. Alianța USR-AUR a născut monștri.

Voi solicita o discuție în BPR despre această problemă, voi cere ca toate partidele democratice să se delimiteze oficial de AUR, împotriva extremismului, Trebuie să arătăm că suntem Parlamentul unei țări europene. Voi cere oficial tuturor partidelor politice să se abțină în a glorifica violența și ura”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Florin Cîţu spulberă alianţa USR PLUS – AUR, după scandalul uriaş din Parlament. Florin Cîţu s-a ţinut cu mâinile de microfon, în timp ce chestorii îi trăgeau scaunul de sub el

Plenul reunit al Parlamentului a fost convocat joi de preşedinţii Camerei Deputaţilor și Senatului, Ludovic Orban și Anca Dragu, pentru a fi citită moţiunea de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR împotriva Guvernului Cîțu. În lipsa lui Orban care şi-a delegat atribuţiile, a început un scandal uriaş, având ca miză cine conduce şedinţa.

Deputatul PNL Florin Roman s-a ținut cu mâinile de microfon, în timp ce chestorii trăgeau scaunul de sub el, în încercarea de a conduce ședința plenului reunit.

În urma incidentului, Florin Roman a anunțat că va depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale. Liberalul îi acuză pe cei din „coaliția toxică USR-AUR”, că l-au blocat prin forță, huliganism, injurii și agresiune fizică să își exercite „mandatul constituțional”. Florin Roman a fost evacuat cu forța de la prezidiu, chestorii trăgând scaunul de sub el.

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Condimentul care menține mușcatele frumoase și înflorite. Costă în jur de 2 lei și se găsește la orice magazin
Capital.ro
Se poate rămâne imediat FĂRĂ PERMIS. Anunț venit astăzi, 7 IULIE: Prevederi imposibil de aplicat
Playtech.ro
DOAMNE cât este de frumoasă. Fiica Antoniei este SUPERBĂ. A hipnotizat pe toată lumea cu frumusețea ei la Neversea
DailyBusiness
Vacanțe peste hotare la cele mai mici prețuri! Costă doar 30 de euro să ajungi în „Maldive de Europa”!
Adevarul
Rușii au lansat o ofensivă amenințătoare în est, unde ar putea cuceri o porțiune semnificativă de teritoriu
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
John Cena se pregătește să se retragă din wrestling. Ce și-a propus
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom avea în Capitală
Capital.ro
Decizie pentru toți cei care mănâncă PEPENI românești. Se întâmplă de mâine, 8 IULIE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
John Cena anunță retragerea din wrestling în 2025
MediaFlux
VINE CRIZA! Va fi mai RĂU CA ÎN 2008
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!