Florin Cîţu, declaraţii la sediul Consiliului Județean Maramureș, alături de primarul Clujului, Emil Boc, europarlamentarul liberal Rareş Bogdan şi de deputatul PNL Robert Sighiartău.
„Am venit să văd planul ambiţios de investiţii. Ştiţi foarte bine că am depus PNRR la Bruxelles acum câteva zile. Trebuie să ştie toţi maramureştenii că aveţi proiecte în PNRR.
Acest plan are resurse şi investiţii în toate colţurile din România.
Acest drum expres Baia Mare – Satu Mare este prioritate zero. E inclus în PNRR. Vom avea surse de finanţare pentru a termina acest drum expres. Este important pentru dumnevoastră. Am văzut cum s-a dezvoltat zona. Am văzut problemele companiilor private. Mi-au spus că infrastructura rutieră e ceea ce trebuie dezvoltat”, a precizat premierul Florin Cîţu.
„Aveţi şi alte proiecte pentru care vrem să le finanţăm din fonduri europene. E a doua sursă de finanţare. Ceea nu intră în PNRR, intră pe fonduri europene, apoi intră pe buget.
Vreua să îi asigur pe români să vom avea surse de finanţare. Ceea ce am promis că vom face până în 2024. Am spus că ne pregătim pentru o guvernare de cel puţin opt ani până în 2028.
Vom trece Carpaţii cu o autostradă. Sibiu-Piteşti se va face. Vom face spitale prin PNRR. Până în 2024 vom avea cele câteva spitale”, a afirmat Cîţu.
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a explicat că urmează analizarea PNRR.
„Comisia Europeană a fost convinsă să accepte proiecte de infrastructură rutieră şi feroviară de 7,6 miliarde de euro”, a afirmat Rareş Bogdan.
„Din 2,4 de miliarde de euro pentru investiţii în sănătate, pe reformarea sistemului, inclusiv pentru componenta de infrastructură. 314 de milioane de infrastructură medicală prespitalicească, 180 de milioane de euro pentru reabilitatea a 3.000 de cabinete de asistenţă primară, 200 de centre comunitare inclusiv în judeţul Mararemureş cu echipamente în valoare de 200.000 de euro pe centru”, a explicat prim vicepreşedintele PNL.
„Am vrut să văd o investiţie privată cu capital 100% românesc. E la Maramureş. Este exportatorul nr. 1 în România. Este o investiţie 100% românească. E o companie care produce de ani de zile pentru o altă companie pe care o folosim toţi. Acest exemple trebuie încurajate. Nu au folosit resurse de la stat. Au investit banii lor. Sunt exemple care trebuie urmate”, a spus Cîţu.
„Au avut o singură dorinţă – să investim mai mult în infrastructură. Să fie mai uşor pentru toată lumea să ajungă mai uşor la serviciu şi să nu piardă timp în trafic”
Şeful Executivului a amintit că a vizitat un centru de vaccinare în Baia Mare.
„Datele despre România arată foarte bine. Suntem prima ţară care începe şi vaccinarea pentru tineri peste 12 ani. Trebuie să menţinem ritmul”, a spus premierul.
„Dacă ne uităm şi la rata de vaccinare şi la persoanele care au trecut prin boală, avem şi Cluj şi Bucureşti, Constanţa care au o rată mai mare de 50% imunitate a populaţiei. Trebuie să ducem vaccinul mai aproape de cetăţeni”, a adăugat el.
„Să ştiţi că nu a trecut pandemia. Suntem într-un moment foarte bun pentru această situaţie, dar nu a trecut. Trebuie să facem eforturi în continuare. Campania de vaccinare va continua până când vom trece de pandemie. E singura soluţie să depăşim această pandemie”, a afirmat Cîţu.
Premierul Florin Cîţu a mai precizat că e nevoie inclusiv de implicarea preoţilor şi a poliţiştilor pentru a încuraja campania de vacccinare în zonele rurale din România.
„Trebuie să înţelegem cu toţii că ceea ce am putut să facem cu resursele noastre am cam făcut. Ca să ducem acum campania de vaccinare în rural e nevoie de susţinerea autorităţilor locale.- preşedinte CJ, prefect, primari, dar şi de liderii de opinie – preoţi, medici, poliţistul din zonă. Toată lumea să se implice pentru a duce campania de vaccinare mai aproape de oameni”, a afirmat Florin Cîţu.
Grupul de Comunicare Strategică a raportat vineri 225 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Până astăzi, 4 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.078.563 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.041.924 de pacienți au fost declarați vindecați.
Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 4 iunie: S-au înregistrat 225 de cazuri de infectare la nivel național și 113 decese