Florin Iordache spune că „fiecare persoană într-o funcţie publică la un moment dat trebuie să fie evaluată”. ”Dacă nu acum, peste o lună, peste două, la final de mandat şi aşa mai departe. Dar dacă o anumită persoană care ocupă o funcţie publică nu are nimic ce să-şi reproşeze privind activitatea, că acum discutăm de o activitate managerială, cred că nu are de ce să se teamă procurorul general de o evaluare, că până la urmă, această evaluare vizează întreaga activitate managerială, iar din câte ştiu eu, mandatul procurorului general expiră anul viitor”, a adăugat deputatul PSD.
Întrebat dacă există premisele unei revocări a procurorului general, Iordache a răspuns: „Să discutăm acum de o revocare până nu se face o evaluare e mult spus. De aceea, trebuie făcută o evaluare cu foarte mult calm, ţinând cont de tot ceea ce a avut în coordonare procurorul general, întreaga activitate, cu bune, cu rele şi apoi putem discuta de o eventuală revocare. A spune de acum că se porneşte la o evaluare pentru a fi revocat este mult spus”, scrie News.ro.
Citeşte şi: Tudorel Toader îi răspunde lui Augustin Lazăr printr-o declaraţie de presă astăzi la ora 18.00
”Evaluarea Ministerului Public şi a domnului Lazăr nu trebuie făcută numai în cheia protocoalelor, pentru că activitatea dumnealui a vizat mult mai mult, a vizat activitatea Ministerului Public în ansamblul său, cu cele două Direcţii, mă refer la DIICOT şi DNA, deci nu ne putem rezuma acum la a blama într-un fel sau altul activitatea numai pentru protocoale. Trebuie văzută colaborarea interinstituţională, trebuie văzut întregul plan de management, pe care l-a avut atunci când a fost desemnat procuror general”, mai declară Florin Iordache.
Augustin Lazăr afirma la RFI că cineva doreşte subordonarea Ministerului Public. Deputatul Florin Iordache spune că „este o declaraţie puţin hazardată şi dată la nervi, pentru că în niciun caz, constituţional vorbind, că până la urmă şi Ministerul Public se subordonează ca şi noi toţi Constituţiei, nu poate fi subordonat nimănui”.
Întrebat ce ar trebui să se întâmple cu persoanele condamnate în baza protocoalelor secrete, de putatul PSD a răspuns: ”Aceste persoane care se simt nedreptăţite şi care au fost condamnate potrivit acestor protocoale au dreptul să se adreseze instanţelor naţionale, instanţei internaţionale, mă refer la CEDO, să ceară despăgubiri. După despăgubiri, dacă se demonstrează că statul trebuie să plătească, statul se poate îndrepta împotriva celor care cu rea credinţă şi gravă neglijenţă au adus prejudicii”.