Florin Iordache, despre Legile Justiţiei: Nu discutăm de un dialog al surzilor sau al celor care aud mai bine

Legile Justiției sunt modificate ținând cont de amendamentele și observațiile venite de la CSM, de la asociațiile profesionale, și nu este vorba despre "un dialog al surzilor sau al celor care aud mai bine", a declarat, luni, președintele Comisiei speciale pentru Legile Justiției, Florin Iordache, făcând referire la o afirmație a președintelui Klaus Iohannis.
Filip Stan
27 nov. 2017, 12:30
Florin Iordache, despre Legile Justiţiei: Nu discutăm de un dialog al surzilor sau al celor care aud mai bine

„Ministerul Public a avut ocazia și a depus observații. Dar aici nu discutăm de un dialog al surzilor sau al celor care aud mai bine. Un dialog normal în Parlament înseamnă că ascultăm toate punctele de vedere. Toate aceste modificări sunt venite fie din partea CSM, fie a asociațiilor profesionale. La foarte multe dintre ele avem chiar o decizie unanimă. (…) Un dialog normal este acela când în Parlament ascultăm toate punctele de vedere, asta facem noi acum”, a afirmat Iordache la Parlament.

El a susținut că „nu poate să existe o dezbatere mai largă și mai concretă decât se desfășoară astăzi în Parlament” pe marginea Legilor Justiției, iar acest aspect ar trebui observat și de cei care protestează.

„Atât timp cât factorul politic nu intervine decât prin a prelua toate amendamentele venite de la asociațiile profesionale, cred că e cel mai bun mod de consultare. Toți cei care protestează ar trebui să vadă că încercăm cu sprijinul asociațiilor profesionale, cât și al CSM să facem niște legi mai bune. Am constatat cu toții că Legile Justiției adoptate la momentul 2004, modificate în 2005 sunt niște legi care acum ar trebui modificate pentru că, pe de o parte, nu conțin deciziile CCR la foarte multe din acele articole. 2 — există acum, discutăm de Legea 303 o decizie unanimă în care se dorește separarea carierelor. În momentul în care discutăm despre aceasta, trebuie să ținem cont de opțiunea judecătorilor și procurorilor. Apoi, o chestiune foarte importantă — discutăm de răspunderea magistraților. Dacă nu facem aceste lucruri printr-o dezbatere transparentă, ținând cont de toate observațiile pertinente (…) și nu în Parlament, atunci unde?”, a spus Iordache.

Citeşte şi: Tudorel Toader, despre modificările aduse Legilor Justiţiei: Nu fac evaluări de parcurs. Să vedem forma finală

Miercurea trecută, președintele Klaus Iohannis a declarat că este îngrijorat cu privire la Legile Justiției, deoarece există un „dialog al surzilor” între cei care promovează schimbările legislației specifice și sistemul judiciar.

„Este foarte bine că se lucrează la Parlament și seara și dimineața, important nu este când se lucrează, ci rezultatul să fie unul rezonabil. Sunt foarte îngrijorat fiindcă se poate constata cu ușurință un dialog al surzilor între cei care promovează schimbările legislației specifice și sistemul care ar trebui să pună pe urmă în practică această legislație. Avem opinii negative de la CSM, din societatea civilă și cred că ar fi momentul acum, în ceasul al 12-lea, ca parlamentarii să înțeleagă nevoia unei consultări reale, așezate, cu toți factorii implicați, că dacă tot trebuie să se schimbe legislația în domeniul Justiției și, probabil, este nevoie de unele modificări, să fie făcute acele modificări care sunt necesare și să fie făcute după o discuție prealabilă cu toți cei implicați și să se țină cont de opiniile celor care vin să îmbunătățească această legislație”, a afirmat Iohannis după ce a participat la o dezbatere la Ploiești.

Citeşte şi: Comisia parlamentară pentru Legile Justiţiei: Amendamente importante despuse luni UPDATE

DailyBusiness
Produsul iubit din comunism revine în magazine! Prețul mic va câștiga inimile tuturor românilor
Spynews
Cu ce poți înlocui fulgii de ovăz la micul dejun. Rețeta este simplă și gustoasă
Bzi.ro
Cătălin Botezatu a stabilit cui îi lasă moștenirea! Ce îl leagă de Florin Burescu
Fanatik.ro
Orașul important care s-a umplut de șobolani: „Când mergi pe străzi, sub picioarele tale, sistemul de canalizare e infestat cu ei”
Capital.ro
Dispare numerarul? Ce se va întâmpla cu banii cash. Nu e obligatoriu să accepte numerar
Playtech.ro
Planta care alungă rapid șoarecii și șobolanii. Mulți români o au în casă, dar puțini știu cât de eficientă este
DailyBusiness
Ghinionul Bulgariei, norocul României. O fabrică majorează economia noastră cu o mutare strategică!
Adevarul
Ritualul bizar ce provoacă indignare: Preoți și copii în centrul unei controverse virale. „Asta e România reală, nu cea din bulele unora”
wowbiz.ro
Ea este femeia de afaceri care a murit subit într-un salon de înfrumusețare! Avea 35 de ani și era proprietara unui cunoscut magazin de haine
Spynews
Horoscop februarie 2024. Ce noutăți vor apărea pentru nativii zodiilor
Spynews
Horoscop duminică, 2 februarie 2025: Se anunță o zi plină pentru Gemeni
Evz.ro
Încă o problemă pentru șoferi. Statul le ia banii pe loc
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
kanald.ro
Cutremurător! Medicul care ar fi operat-o pe Liuba, tânăra moartă în Chișinău, nu ar fi avut licență: „Un preţ plătit pentru o eroare a cuiva”
Cancan.ro
BREAKING | Cauza morții afaceristei Monalisa Liuba. A cerut 2 proceduri în același timp. I s-a făcut anestezie generală și apoi…
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Călin Georgescu s-a răzgândit. A făcut anunțul în direct la TV: Nu doresc altceva
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. S-a iubit cu milionari celebri, iar acum l-a părăsit pe fotbalistul prins dopat cu cocaină la Dinamo: „Mă uit la toți şi toate cum se înşală între ei”
stirilekanald.ro
"Ne-ai lăsat singure. Nu ai vrut să îți vezi fetele crescând". Motivul care l-a împins pe Bogdan, tatăl a trei fete mici, să se sinucidă în baie
substantial.ro
Poliţia de Frontieră: Peste 260.000 de verificări digitale ale documentelor de identitate în prima lună în Schengen
MediaFlux
Poți afla ACUM când vei ieși la PENSIE. Ce poți face dacă vrei să te pensionezi MAI REPEDE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pensionarii care primesc 1000 de lei la pensie. Cine sunt norocoșii