„Vineri şi sâmbătă a avut loc la Veneţia dezbaterea asupra celor două rapoarte, vor apărea în cursul zilei de astăzi sau probabil mâine concluziile la cele două rapoarte, unul care vizează legile Justiţiei, celălalt care vizează Codul penal şi Codul de procedură penală. Eu am participat acolo şi punctul de vedere pe care l-am exprimat şi pe care vi-l spun şi dumneavoastră este următorul: în ce priveşte Codul penal aşteptăm hotărârile pe care Curtea Constituţională urmează să le dea în această săptămână. În ceea ce priveşte Codul de procedură penală, aşteptăm motivarea, pentru că nu a fost decât un comunicat care prevedea ce articole au probleme şi, în funcţie de aceste două motivări şi de punctele exprimate de Comisia de la Veneţia, vom face corecţiile necesare. Am făcut precizarea acolo că toate deciziile şi hotărârile CCR, potrivit legii de funcţionare a acesteia, sunt în concordanţă cu toate tratatele la care România este parte, deci şi cu punctele de vedere pe care le au anumite comisii sau convenţii”, a spus Iordache, la Palatul Parlamentului.
El a adăugat că în ceea ce priveşte al doilea raport, cel care vizează legile Justiţiei, nu s-a luat în discuţie Ordonanţa 92, singura observaţie fiind că aceasta a ajuns foarte târziu.
„Urmează ca, în perioada următoare, să operăm modificările în consecinţă. Singura observaţie care a vizat, faţă de raportul preliminar din vară, a fost aceea că o serie de greşeli şi o serie de inexactităţi, în urma corespondenţei pe care am avut-o cu Comisia de la Veneţia, au fost corectate, cum ar fi acea prevedere cu netemeinicia şi eu am spus permanent că acea prevedere cu netemeinicia a fost o dezinformare a Comisiei de la Veneţia. În legătură cu toate celelalte modificări şi lucruri bune care s-au făcut şi care îmbunătăţeau raportul, dat fiind faptul că prevederile Ordonanţei 92 au ajuns foarte târziu la Comisia de la Veneţia, nu au fost reţinute”, a menţionat Florin Iordache.