Florin Manole, preşedintele PSD sector 1: „Clotilde Armand a plătit ‘mafiei’ 186 de milioane de lei pentru servicii de salubrizare”

Preşedintele PSD Sector 1, Florin Manole, a declarat, joi, că primarul Clotilde Armand a plătit "mafiei" pentru serviciile de salubrizare de anul trecut peste 186 de milioane de lei.
Filip Stan
16 feb. 2023, 13:00
Florin Manole, preşedintele PSD sector 1:

„Prezentăm astăzi cetăţenilor Sectorului 1, cu cifre şi date concrete, dezastrul administrativ şi bugetar pe care îl reprezintă administraţia Clotilde Armand. Aveţi în faţă un ordin de plată, este ordinul de plată prin care, din bugetul şi din impozitele cetăţenilor din Sectorul 1, Clotilde Armand a plătit salubrizarea în anul 2022. Peste 186 de milioane de lei a dat Clotilde Armand unei companii care se ocupă de salubrizare în Sectorul 1 şi despre care ea a afirmat, în repetate rânduri, că reprezintă mafia. Ciudat mod de a te lupta cu mafia: să-i dai 186 de milioane de lei. E mult, e puţin, asta e o întrebare bună. Răspunsul este următorul – e foarte mult, e mai mult decât în anii anteriori atunci când Armand zicea că s-a suprabugetat şi s-au dat mai muţi bani decât trebuia. În acelaşi timp, avem prestaţii reduse la jumătate, de doi ani cetăţenii Sectorului 1 suferă de pe urma acestui război al gunoaielor”, a susţinut Manole, într-o conferinţă de presă, pe care a organizat-o în faţa sediului Primăriei Sectorului 1.

El a adăugat că, pentru acest an, Clotilde Armand intenţionează să aloce o sumă de 190 de milioane de lei pentru salubrizare.

„Deci, lupta cu mafia, ca să o parafrazez pe doamna Armand, continuă cu şi mai mulţi bani. Oare a meritat, în aceşti doi ani, e o întrebare retorică, să avem problemele cu gunoiul pe care le-am avut în acest sector, pentru ca doamna Armand să poată plăti şi mai mult din bugetul local pentru o linie bugetară unde zicea că va face economii? A zis că face economii din banii aceştia şi că din acele economii va da câte 1.000 de lei cetăţenilor din Sectorul 1 pentru a face faţă mai bine crizei energetice.

Citeşte şi: Nicușor Dan, reclamat de ANI la Parchetul General. Este acuzat de incompatibilitate și conflictul de interese de natură administrativă. Reacția edilului

Acolo a bugetat doamna Armand 20 de milioane de lei în loc de 200 necesari, dar a pus 200 la Romprest. Evident că PSD şi colegii noştri consilieri nu vor asista impasibili la lucrul ăsta şi vom face amendamente ca să reparăm ceea ce vrea Armand să facă”, a menţionat preşedintele PSD Sector 1.

Potrivit acestuia, în acest moment, în Sectorul 1, serviciile de salubrizare sunt „foarte slabe”, nu se sortează gunoiul şi se face depozitare „ca în anii ’80”.

„O întrebăm pe doamna Armand public, pentru că este datoare să răspundă, cum te lupţi cu mafia dându-i 186 de milioane de lei şi cum te lupţi cu mafia pregătindu-te să îi dai 190 de milioane de lei? Care este justificarea acestor plăţi? Care este rezultatul scandalului de 2 ani? Care este rezultatul proceselor pe care le-a iniţiat? În afară de aceşti bani, doamna Armand a luat din bugetul local şi mai mult pentru avocaţii pe care i-a angajat ca să se lupte cu mafia, alte sute de mii de lei pentru executorii judecătoreşti, pentru facturile pe care le-a plătit cu întârziere. Şi, toate astea nu se văd într-un serviciu public mai bun, ci într-un serviciu public mult mai rău”, a completat Manole.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, anunţ despre „siguranţa alimentară cetăţenilor români”: „Producătorii români sunt în măsură să asigure produse de calitate, atât pentru piaţa internă, cât şi pentru export”

Spynews
Cine este Anca Surdu, noua iubită a lui Denis Alibec. Tânăra este campioană mondială și europeană la gimnastică | GALERIE FOTO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a plătit 2000 de euro pentru o vacanță all inclusive în Turcia: “Practic sunt degeaba”
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
Playtech.ro
Zodiile care pot câștiga sume colosale de bani începând din 25 iulie 2024. Norocul e de partea lor
DailyBusiness
Românii vor avea parte de noi zile libere de la Guvern!
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Antilia, cea mai scumpă casă din lume, valorează 2 miliarde de euro. Cum arată locuința magnatului indian Mukesh Ambani | FOTO
Spynews
Ultima dorință a lui Andrei Versace înainte să moară. Cu cine a vorbit în acea zi
Evz.ro
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Start la Programul Rabla Plus: De ce nu pot toți românii să acceseze acest program? Anunțul făcut de Administrația Fondului de Mediu
Capital.ro
Simona Halep a suferit cumplit. Adevărul despre divorțul de Toni Iuruc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Un psihopat''- Bunica și mătușa Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț, mărturisiri șocante
substantial.ro
Luni, cea mai fierbinte zi înregistrată vreodată pe Pământ
MediaFlux
DOLIU IMENS! Din păcate A MURIT ASTĂZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!