Florin Melciu, consilier general al Capitalei, cere demisia conducerii ASPA după tragedia de la Lacul Morii

Florin Melciu, consilier general al Primăriei Municipiului Bucureşti, a cerut demisia conducerii ASPA, autoritatea însărcinată cu supravegherea şi protecţia animalelor, după tragedia de sâmbătă, 21 ianuarie 2023, când o femeie a murit după ce a fost muşcată de câinii în zona Lacul Morii.
Filip Stan
21 ian. 2023, 22:29
Florin Melciu, consilier general al Capitalei, cere demisia conducerii ASPA după tragedia de la Lacul Morii
Florin Melciu, consilier general al Capitalei, cere demisia conduicerii ASPA după tragedia de la Lacul Morii

Florin Melciu, vice-preşedinte PNL Sector 4 şi președintele Comisiei de Transport și Mobilitate Urbană din cadrul PMB, susţine că ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor) nu şi-a îndeplinit atribuţiile, în ciuda bugetului considerabil de care dispune.

Citeşte şi: ŞOCANT O femeie a fost ucisă de câini în timp ce alerga pe malul Lacului Morii. Mai fusese atacată o dată în aceeaşi zonă

„În urma tragediei de astăzi, petrecută în zona Lacul Morii,  unde o femeie a fost ucisă de către câinii maidanezi, în calitate de consilier general al municipiului București doresc să fac câteva precizări:

În 2022, ASPA – Autoritatea pentru supravegherea și protecția animalelor a beneficiat de un buget mai mare decât tot bugetul alocat teatrelor din București, transformandu-se în tot acest timp într-un ONG profitabil care s-a îndepărtat de obiectul principal al activității – capturarea și sterilizarea câinilor fară adăpost. Autoritatea se află în subordinea Primăriei București, primăria sectorului 6 neavând nicio atribuție referitoare la animalele fără adăpost.

În cadrul CGMB, am votat de bună credință încheierea unui acord cadru având ca obiect achiziționarea serviciilor de consultanță și reprezentare juridică  în valoare de 70.000 lei, către cabinetul de avocatură, Lungu Ramona Mihaela, spun de buna credință pentru că ne-au fost prezentate fapte eronate privind litigii comerciale ale autorității, ASPA folosind defapt aceste resurse financiare pentru procedurile de disponibilizare ale angajaților, prin desfacerea contractului de muncă. La momentul actual, foștii angajați au intentat în instanță, proces împotriva ASPA, pentru disponibilizări ilegale.

Un alt fapt care trebuie menționat în această poveste, se referă la doamna Catalina Trănescu, director general adjunct cu atribuții de director general, aceasta fiind detașată în cadrul ASPA, de la firma care furniza hrana către autoritate – Alpra Contractor SRL, fiind astfel în conflict de interese”, a transmis Florin Melciu.

Citeşte şi: Cine era femeia ucisă de câini lângă Lacul Morii. Avea un copil şi făcea voluntariat. Reacţia Primăriei Sectorului 6

„În ultimul an, capturarea câinilor fară adăpost a scăzut la aproape jumătate față de media anilor trecuți. Consider că o astfel de tragedie nu ar fi trebuit să mai aibă loc vreodată în București, în 2023. Nicio faptă nu arm ai putea să o readucă la viață pe femeia care astăzi a fost ucisa într-un mod barbar.

Alături de colegii mei liberali din consiliul general al municipiului București cer demisia urgentă a conducerii ASPA, singura autoritate vinovată pentru pierderea unei vieți omenești”, a încheiat Florin Melciu.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Ce să adaugi peste carnea de pui la cuptor ca să-i dai un gust de neuitat. Ingredientul care îi oferă o savoare de excepție
Capital.ro
SCHIMBARE drastică pentru milioane de români. S-a aflat ce SE PREGĂTEȘTE: Este vorba de o decizie politică
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Atenție dacă vizitați această țară! Alertă de călătorie de la MAE!
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Polițiștii, acuzați că au dat doar avertismente șoferilor
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță 11 zile de mega-caniculă și risc uriaș de radiații în România. Ce se întâmplă în București
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Decizie pentru cei cu buletin de identitate. Statul român va afla absolut totul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Finalizarea heliportului din Târgu Jiu întârziată de trei ani
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!