Florin Piersic dezvăluie povestea pe care a ținut-o ascunsă zeci de ani. Marele actor a înfiat o fetiță: „Binele se face în liniște”

Florin Piersic a ținut ascuns timp de zeci de ani faptul că a înfiat o fetiță. Dan Negru este cel care l-a făcut să povestească întâmplarea într-un interviu emoționat.
Alina Costache
25 dec. 2023, 13:47
Florin Piersic dezvăluie povestea pe care a ținut-o ascunsă zeci de ani. Marele actor a înfiat o fetiță: „Binele se face în liniște”
Florin Piersic, cea mai frumoasă poveste de Crăciun

În urmă cu un an, Dan Negru a realizat un interviu memorabil alături de Florin Piersic și de Părintele Necula. Discuția lor a acoperit subiecte precum credința, copilăria, filmele și povești de viață. În prag de Crăciun, prezentatorul a decis să împărtășească cu cei care îl urmăresc pe rețelele sociale un fragment sensibil din acest interviu, dezvăluind o poveste despre generozitate și compasiune, în care marele actor Florin Piersic a înfiat o fetiță.

„Las aici povestea lui Florin de Crăciun. A ținut-o ascunsă zeci de ani, pentru că binele se face în liniște! Povestea fetiței pe care a înfiat-o demult… Florin e unul din oamenii de la care am învățat că nu rămâne nimic după noi decât bunătatea! Fii bun! Doar asta rămâne…”, a scris Dan Negru pe rețelele de socializare, unde a distribuit un fragment din interviul de colecție.

Citește și: Dan Negru îi trage de mânecă pe români și spune ce înseamnă, de fapt, Crăciunul: „Nașterea și Xmas sunt diferite”

Actorul a dezvăluit că, în timpul unor filmări, atenția i-a fost atrasă de o copilă de o frumusețe rară. Florin Piersic a început să vorbească cu ea și a descoperit că micuța nu avea părinți și locuia cu o mătușă.

În ciuda programului său încărcat, actorul a decis să facă o schimbare reală în viața acestei fete. Cu gândul de a o înfia, Florin Piersic a vizitat-o pe mătușa copilei și, conștient de limitările sale de a se ocupa de un copil în mod direct, a ales să ofere sprijin financiar. Toți banii câștigați din activitatea sa în teatru erau direcționați către această fetiță.

„Stătea și se uita la mine. Și eu o sesizam. Frumușică, parcă era un cap de-al lui Grigorescu. Am în imagine câțiva dintre pictorii români care au făcut tablouri pe care eu nu pot să le uit niciodată.

Și mă uitam la ea, avea și o băsmăluță. Mă urmărea chipul ei. I-am spus pe tine cum te cheamă? ‘Maria’. Zic: ‘Măriucă dragă, extraordinară ești, dar de ce te uiți așa la mine?’. ‘Pentru că vă iubesc!’. ‘Mă iubești pe mine? De ce?’. ‘Nu știu, dar vă iubesc mult’. (…) I-am spus: ‘unde locuiești, ce fac părinții tăi?’. ‘Nu mai am părinți’. ‘Cum?’. ‘Mama a căzut de pe un car cu fân și a făcut o boală, nu a mai putut să o salveze nimeni. După două săptămâni, a murit și tata’. ‘Și tu unde stai?’. ‘Stau la o mătușă’. (…) Și ne-am dus la ea. Fetița mi-era foarte dragă. Eu am avut o soră care s-a pierdut, în 42. Vreau să fac ceva pentru fetița asta. Zic: ‘vreau să o înfiez’. Dragilor, e foarte important ce vă spun acum. Atunci, așa am simțit că vreau să o înfiez”, a relatat Florin Piersic, în cadrul interviului cu Dan Negru.

Citește și: Unde petrec vedetele Crăciunul. Adelina Pestrițu este în Laponia, Cătălin Măruță sărbătorește în Dubai, iar Alexia Eram se află în Paris

Marele actor a mărturist că gestul său a avut un impact semnificativ asupra  destinului acestei tinere. În timp, copila, pe nume Maria, s-a căsătorit și are două fetițe. Florin Piersic a cerut, inițial, sfatul părinților săi, iar tatăl lui i-a spus că nu va avea timp să se ocupe de un copil.

„Am ținut legătura și m-am dus la București și le-am spus părinților mei. Atunci, tata a spus: ‘Florin, tu ai atâtea probleme, noi suntem deja în vârstă. Te angajezi la un lucru foarte grav, pentru că tu trebuie să o aduci la București’. Eram căsătorit, aveam probleme. Atunci i-am ascultat pe părinții mei, dar imediat am luat legătura cu ea, pentru că mă duceam des la Baia Mare. Și de atunci… am spus așa: că tot ceea ce câștig eu de la teatru, salariul meu, îl trimit fetiței acesteia.

Acum, când noi vorbim, Maria are două fete mari, e căsătorită și tabloul meu este în casa ei de la Drobeta-Turnu Severin. Măriuca spune că Florin Piersic este binefăcătorul ei. S-a căsătorit cu un om excepțional. Pe una dintre fetele ei o cheamă Florina, iar pe cealaltă Ștefania, după numele meu. Nu am devoalat până acum povestea asta, pentru că sună a laudă, dar nu este o laudă, e o pomană. E ceva de suflet. Eu în ea am văzut-o pe sora mea”.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Ce a putut să pățească o familie de români aflați în vacanță în Grecia. Au promis că nu se mai întorc vreodată aici: ”Dezamăgitor și regretabil”
Capital.ro
Se confiscă pe loc. Ilegal să transporți cu mașina în România. Legea nu se discută
Playtech.ro
Cine transmite la TV finala lui David Popovici de la Jocurile Olimpice de la Paris. Proba de înot poate fi văzută pe două posturi
DailyBusiness
Impozit MAI MIC pentru o categorie de români. Pentru cine se pregătește oferta din 2025?
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Zodiile care au mare noroc în dragoste. Vin vremuri fabuloase
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Criminalul din Brăila nu se mai poate STĂPÂNI! Anchetatorii sunt șocați de comportamentul lui. Ce face ori de câte ori aude numele victimei, dezvăluiri
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Care sunt simptomele infectării cu virusul West Nile. La ce trebuie să fim atenți și când trebuie să mergem la medic
Capital.ro
România se revoltă. Cu asta se ocupa, de fapt, BĂSESCU...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
CJUE: Justiția din Franța a greșit în cazul mandatului de arestare al lui Paul-Philippe al României
MediaFlux
BANI de la Guvern pentru nevoiași. ROMÂNII primesc echivalentul a 50 de EURO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!