Florin Roman este de acord cu premierul Ciucă: „Certificatul verde trebuie să ajungă cât mai repede la vot în Parlament. Toate obstacolele au fost depăşite”

Vicepreşedintele PNL Florin Roman susţine poziţia premierului desemnat, Nicoale Ciucă, cu privire la certificatul verde, care momentan se află la dezbateri în Camera Deputaţilor, după ce a fost respins în Senat. Camera Deputaţilor este decizională.
Filip Stan
25 nov. 2021, 08:44
Florin Roman este de acord cu premierul Ciucă:

Florin Roman a declarat miercuri că poziţia coaliţiei de guvernare este cea exprimată de premierul desemnat, Nicolae Ciucă, care a făcut un apel la parlamentarii alianţei să grăbească, pe cât posibil, adoptarea legii.

Roman s-a referit şi la aparentul conflict de opinie dintre premierul desemnat şi viitorul ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a spus că certificatul verde trebuie adoptat „la momentul oportun”.

„Nu, nu există nicio diferență majoră, există o singură chestiune legată de acea discriminare pe plata pentru perioada de 60 de zile sau 90 de zile între sectorul public sau sectorul privat. Practic, din acest punct de vedere, toate celelalte obstacole au fost depășite. Poziția premierului este foarte clară, acest certificat trebuie să ajungă la vot cât mai repede în Parlament. Am avut o problemă legată de data de 12, care era data de raport la cele șase comisii.

Florin Roman: „La noi există o latură minoritară a antivacciniştilor”

Practic, după ce proiectul de lege a ajuns la Camera Deputaților, au apărut foarte, foarte multe amendamente și a fost necesar în dezbaterea parlamentară să se ajungă la o soluție comună, pentru că în alte țări adoptarea unei astfel de legi a primit majoritatea voturilor celor care îi reprezintă în Parlament. La noi, din păcate, există o latură minoritară a antivacciniștilor și o latură majoritară a celor care susțin vaccinarea.

Decizia politică la nivelul coaliției este cea anunțată de premier, și noi ne dorim să facem asta, însă, repet, după ce legea a venit de la Senat, cu respingere, la Camera Deputaților au fost depuse foarte multe amendamente. Din șirul de amendamente care au fost acolo, înțeleg că a mai rămas o singură discuție referitoare la perioada de 30 sau de 60 de zile, atât”, a declarat Florin Roman la B1TV.

Citeşte şi: Parlamentul votează joi Guvernul Ciucă. Cum se iau deciziile în Coaliţie şi când se face rotaţia premierilor

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Locul din Grecia unde turiștii sunt jefuiți pe bandă rulantă. Un român a pățit-o deja: ”Nu lăsați nimic la vedere”
Capital.ro
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Meghan, atacată cu acid sau cu cuțitul, la Londra. Prințul Harry, scenariu incredibil
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Va fi noua ordine mondială! Viktor Orban, anunţ în România: Centrul dominant al lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Prăbușirea unui avion Su-34 în Volvograd și un elicopter Mi-28 în Kaluga au avut loc în acest weekend
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!