Magistraţii au decis încetarea procesului penal faţă de Florin Secureanu pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu plăţile efectuate către SC Medical Provider SRL şi pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu plăţile efectuate către PFS Stan Sorin deoarece în ambele cazuri a intervenit prescripţia răspunderii penale.
„Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Secureanu Adrian Florin , urmând ca acesta să execute pedeapsa principală cea mai grea de 2 ani si 9 luni închisoare sporită cu 11 luni închisoare, în final pedeapsa principală de 3 ani si 8 luni închisoare in regim de detentie şi pedeapsa complementară constând în interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod penal pe o durată de 2 ani”, se arată în minuta instanţei.
Curtea de Apel a decis că Florin Secureanu, alături de celălalt inculpat, Ionuț Valentin Tănase, trebuie să plătească Spitalului Malaxa suma de 140.000 de lei. Decizia este definitivă.
În aprilie 2022, Florin Secureanu fusese condamnat de Tribunalul București la cinci ani și zece luni de închisoare. Fostul manager al Spitalului „Nicolae Malaxa” din București a fost trimis în judecată de DNA în septembrie 2020.
„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor: SECUREANU FLORIN-ADRIAN, la data faptelor manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din Bucureşti, pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (din care două săvârşite în formă continuată); persoană fizică, reprezentant al unor societăţi comerciale, pentru săvârşirea a unei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, a transmis marţi DNA.
Secureanu și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu și ar fi dispus, în perioada 2009-2016, efectuarea unor plăți de 648.193 de lei din fondurile unității sanitare către mai multe societăți comerciale, printre care și cele administrate de celălalt inculpat. „Concret, banii respectivi ar fi fost achitaţi atât în contextul unor operaţiuni comerciale care nu s-au derulat în realitate (privind achiziţia unor produse şi servicii destinate unităţii medicale) cât şi pentru bunuri achiziţionate la preţuri şi de şase ori mai mare faţă de cele de achiziţie”, a precizat DNA.