„Această nominalizare mă obligă şi mă responsabilizează. PSD, cel mai puternic partid din Argeş, care în ultimii ani a câştigat toate alegerile, a demonstrat că argeşenii doresc, cunosc şi iubesc social-democraţia. (…) Am pus şi vom pune pe primul loc oamenii şi interesele acestora”, a declarat Florin Tecău.
El s-a pronunţat, totodată, pentru o campanie electorală fără atacuri la persoană, declarându-se adeptul luptei de idei, scrie Agerpres.
La festivitatea de lansare a candidaturii lui Florin Tecău au fost prezenţi preşedintele PSD, Victor Ponta, liderul conservator, Daniel Constantin, parlamentari şi primari ai partidelor din alianţă, dar şi candidaţi la alegerile pentru Parlamentul European.
„Eu sunt convins că veţi câştiga, pentru că întotdeauna v-aţi făcut datoria faţă de oameni. (…) Eu am fost prezent acum câteva săptămâni, când toţi primarii s-au ridicat şi au spus că-l doresc să fie candidat. Cred că va fi câştigător”, a spus Victor Ponta în faţa celor prezenţi la festivitate.
Florin Tecău, născut pe 23 noiembrie 1957 în comuna argeşeană Domneşti, este căsătorit şi are un copil student. A absolvit Universitatea de Construcţii Bucureşti, cu specializarea inginer mecanic, ulterior obţinând titlul de doctor în ştiinţe inginereşti. Din 1982 până în 2001 a lucrat ca profesor de discipline tehnice, iar între 2001 şi 2005 a activat în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, ocupând inclusiv funcţia de inspector şcolar general adjunct.
Tecău este membru al PSD din anul 1999, iar din 2008 până în 2014 a ocupat funcţia de vicepreşedinte al CJ Argeş.
Funcţia de preşedinte al CJ Argeş a devenit vacantă după ce prefectul judeţului a semnat, pe 24 februarie, un ordin prin care se constata încetarea înainte de termen a mandatului social-democratului Constantin Nicolescu, pentru conflict de interese.
Emiterea ordinului s-a întemeiat pe raportul de evaluare al Agenţiei Naţionale de Integritate, rămas definitiv prin sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, din 11 februarie 2014, în care s-a constatat că preşedintele Nicolescu s-a aflat în conflict de interese, întrucât a încheiat, în numele instituţiei, mai multe contracte cu societăţi comerciale la care era acţionar.
Florin Tecău, vicepreşedinte al CJ Argeş, a fost ales ulterior, prin votul majorităţii consilierilor judeţeni, să exercite temporar atribuţiile funcţiei de preşedinte. Procedura s-a desfăşurat conform Legii administraţiei publice locale, care prevede că în cazul vacantării înainte de termen a funcţiei de preşedinte al CJ, unul dintre cei doi vicepreşedinţi este desemnat, prin vot secret, să exercite atribuţiile de preşedinte până la organizarea de alegeri anticipate.
Constantin Nicolescu, aflat la al treilea mandat consecutiv de preşedinte al CJ Argeş, a depus pe 5 martie la Tribunalul Argeş, prin intermediul avocatului său, o cerere de anulare a actului administrativ emis de prefect, primul termen în dosar fiind stabilit pentru data de 26 septembrie 2014. După doar o săptămână, Nicolescu şi-a depus demisia din funcţia pe care o deţinuse.
Citeşte şi Ponta: Mai e de făcut justiţie în România cu cei care sunt încă protejaţi pe criteriu politic