Christine Lagarde a declarat că „există reglementări interne ale zonei euro care trebuie respectate. Nu putem face categorii speciale pentru o anumită țară”, iar „Grecia trebuie să adopte reforme structurale cuprinzătoare, cum ar fi colectarea taxelor și reducerea numărului de dosare restante în sistemul judiciar. Nu este o problemă de măsuri de austeritate, acestea sunt reforme profunde care au rămas de făcut”, a explicat Lagarde.
Nici Banca Centrală Europeană (BCE) nu va participa la nicio decizie de reducere a datoriei Greciei, a afirmat, luni, Benoit Coeure, membru în Consiliul director al băncii, într-un interviu acordat publicației germane de afaceri ‘Handelsblatt’, potrivit Reuters, citată de Agerpres.
Citeşte şi Euro, la cel mai redus nivel din 2003 faţă de dolar, după victoria Syriza în Grecia
‘Nu este de competența BCE să decidă dacă Grecia are nevoie de o reducere a datoriei. Dar este absolut sigur că nu putem fi de acord cu o reducere a datoriei care să includă obligațiunile elene deținute de BCE’, a declarat Benoit Coeure.
Citeşte şi ALEGERI GRECIA: Der Spiegel: Syriza merită o şansă
Din 2010, Grecia se confruntă cu o criză economică fără precedent. Rata şomajului este de 25%, iar aproape 50% dintre tineri nu au un loc de muncă. Până acum, Grecia a împrumutat 240 de miliarde de euro de la instituţiile financiare internaţionale.