FOCAR de coronavirus pe un şantier din Bucureşti. Peste 100 de muncitori, testaţi de COVID

Este focar de coronavirus pe un şantier din Capitală. Peste 100 de muncitori au fost plasati in carantina, după ce 32 dintre aceştia au fost depistaţi cu coronavirus. 
Romania TV
23 aug. 2020, 07:18
FOCAR de coronavirus pe un şantier din Bucureşti. Peste 100 de muncitori, testaţi de COVID

UPDATE: Raed Arafat a precizat că starea de sănătate a muncitorilor este bună, unii prezintă simptome uşoare. Aceştia au fost dus cu un autocar al ISU, la Spitalul Babeş în principal şi la Matei Balş.

„Asta este cifra care a fost comunicată până acum, 32 de muncitori care sunt pozitivi. S-a vehiculat numărul de 34, dar avem confirmare pe 32. Sunt muncitori din afară României, din zona Indiei, din ce am înţeles, dar sunt de un an în România şi lucrează la un şantier de construcţii pentru un complex rezidenţial. La acest moment nu avem informaţii să fie vreunul în stare gravă. Ei vor fi evaluaţi de medicii infecţionişti, după care se va decide izolarea, unii vor rămâne internaţi. Va fi carantinată şi zona în care locuiesc muncitorii pentru a vedea dacă sunt şi alţii testaţi pozitiv”, a declarat Raed Arafat duminică la Digi 24.

UPDATE: „Este vorba despre o comunitate de 108 oameni. Dintre aceştia, 32 au fost depistaţi cu infecţie COVID. Ei vor fi duşi la spitalele COVID din Capitală. Ceilalţi (…), care trebuie să intre în carantină instituţionalizată, vor fi repartizaţi, prin grija PMB şi a Primăriei Sectorului 4, în centre special amenajate la nivelul municipiului Bucureşti, parte în Sectorul 4, parte în alte zone ale Capitalei, zone în care Primăria Municipiului Bucureşti are contracte cu entităţile respective”, a precizat Daniel Băluţă, primarul sectorului 4.

Edilul a afirmat că începând cu ziua de sâmbătă toate organele statului au colaborat şi cooperat pentru ca oamenii din zonă să nu fie puşi în pericol şi au fost luate deja toate măsurile necesare.

„În cursul zilei de astăzi, toţi oamenii vor fi duşi parte în spitalele COVID, cei care au fost depistaţi pozitiv, iar restul vor fi duşi în carantină instituţionalizată. Acest focar a fost izolat şi toate măsurile necesare sunt luate”, a subliniat Daniel Băluţă.

Primele două cazuri de infectare în șantier ar fi apărut în urmă cu o săptămână. Locuitorii din zona șantierului sunt speriați. Oamenii spun că indienii mergeau des la cumpărături, în grupuri mari.

O anchetă epidemiologică aflată în curs va stabili care este starea muncitorilor de pe șantier.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, susține că urmează să fie făcute verificări la Sectorul 4, unde există 32 de muncitori indieni, confirmaţi cu COVID-19, care munceau pe un șantier. 

„Ne interesează starea de sănătate, iar apoi ne mai interesează să verificăm legalitatea contractelor. Cine este persoana mă interesează mai puțin. O să fie verificări în cât mai scurt timp. Am luat o decizie justă”, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, duminică dimineaţă. 

În sectorul 4 al Capitalei lucrează în construcții peste 2.000 de muncitori din India, Pakistan și Vietnam. Aceștia locuiesc pe șantier, în containere.

Citeşte şi Virgil Musta: Numărul mare de infectări va sufoca secţiile ATI

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Cine se află, de fapt, în spatele Wizz Air, compania care a provocat scandaluri imense în România. Mii de turiști se plâng de zboruri amânate sau anulate
Capital.ro
Ilegal în România. Îți confiscă tot, inclusiv banii și mașina. Nu există excepție în lege
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Haos în sistemul medical. Unde se calcă pacienții în picioare
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se ADÂNCEȘTE! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
N-ai voie dacă nu prezinți BULETIN. S-a dat azi lege obligatorie în România. Amendă 30.000 lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Curtea Internațională de Justiție declară ilegale colonizările israeliene din teritoriile palestiniene ocupate
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'