Focar de Covid-19 cu tulpină britanică. În total 24 de persoane – elevi şi profesori – au fost testaţi pozitiv cu covid-19, la 24 ianuarie, într-o şcoală de la Corzano, o localitate cu aproximativ 1.400 de locuitori, în nordul Italiei, iar autorităţile sanitare locale au decis să testeze alte 189 de persoane – cazuri de contact -, se arată într-un comunicat.
Dintre aceste 189 de persoane, 139 au fost testate pozitiv cu covid-19, însă numai una dintre ele a fost spitalizată, în contextul în care celelalte prezentau puţine sau nu prezentau deloc simptome.
Din cauza numărului mare de contaminări, autorităţile sanitare au cerut secvenţierea unor eşantoane.
Citeşte şi: Lovitură de teatru în Italia. Premierul Giuseppe Conte şi-a dat demisia
”Paisprezece eşantioane au fost secvenţiate şi (toate cele) paisprezece sunt pozitive cu varianta britanică”, se arată în comunicat.
Fundaţia ştiinţifică sanitară Gimbe avertizează joi cu privire la o uşoară creştere a numărului contaminărilor în Italia şi subliniază asupra pericolului noilor variante.
”Înregistrăm – în nouă regiuni – o creştere a procentului cazurilor faţă de nivelul se săptămâna trecută”, avertizează Gimbe într-un comunicat, evocând date din săptămâna 27 ianuarie-2 februarie.
”Aceste semnale ne îndeamnă să urmărim cu atenţie răspândirea noilor variante (ale noului coronavirus), consolidând secvenţierea virusului atunci când se înregistrează o creştere anormală a noilor cazuri”, subliniază fundaţia, potrivit News.ro.
Preşedintele fundaţiei, Nino Cartabellotta, trage un semnal de alarmă şi mai puternic, evocând ”ameninţarea noilor variante, care au ajuns deja în Italia şi care riscă să conducă la o explozie a curbei contaminărilor”.
Mai multe contaminări cu varianta braziliană au fost înregistrate la sfârşitul lui ianuarie în Italia, iar eşantionul unui posibil prim caz de contaminare cu varianta sud-africană este în curs de secvenţiere, scrie presa.
Vaccinul anti-COVID AstraZeneca este privit cu reticenţă de state precum Italia şi Germania din punct de vedere al eficienţei în cazul persoanelor în vârstă, chiar dacă serul a fost autorizat vineri de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA). Cele două ţări au anunţat că vor folosi vaccinul cu precădere în cazul populaţiei tinere.Autorităţile din Italia şi Germania susţin că vaccinul anti-COVID AstraZeneca nu a fost suficient de mult testat în cazul persoanelor în vârstă pentru a-şi demonstra eficienţa.
Autorităţile din Italia şi Germania susţin că vaccinul anti-COVID AstraZeneca nu a fost suficient de mult testat în cazul persoanelor în vârstă pentru a-şi demonstra eficienţa.
Agenţia italiană a medicamentelor (AIFA) a autorizat sâmbătă vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19 pentru toţi adulţii. Experţii au recomandat, însă, alternative pentru persoanele în vârstă de peste 55 de ani, notează Agerpres.