“Nu trebuie să împiedicăm unul dintre principalele macanisme ale reglării temperaturii corporale, mai ales pe caniculă, când organismul foloseşte mecanismul transpiraţiei că să se răcească eficient. Pe de altă parte, prin transpiraţie se elimina o parte de săruri minerale şi toxine. Antiperspirantele închid glandele sudoripare, iar corpul dacă nu transpiră, nu pierde căldură, ne supraîncălzim”, a declarat profesorul Mencinicopscshi, potrivit CanCan.ro.
Dr. Gheorghe Mencinicopschi a ţinut să precizeze că nu încurajează lipsa igienei corporale, ci doar sugerează folosirea unor metode care să nu ducă la probleme de sănătate.
“Vreau să fiu foarte clar. Se pot folosi deodorante, dar nu din cele antiperspirante, care împiedică transpiraţia. În aceste cazuri, în care se împiedică procesul fiziologic al pierderii căldurii corportale prin transpiraţie, organismul poate intră în şoc hipertermic, cu toate consecinţele pe care le presupune acesta: poţi să leşini, copiii pot face crize epileptiforme, iar dacă nu funcţionează tranpiratia, poţi să mori prin şoc hipertemic”, a mai declarat profesorul.