TikTok este una dintre cele mai populare rețele sociale, ceea a dus la o sporire substanțială a veniturilor companiei-mamă, ByteDance. Această creștere l-a ajutat pe fondatorul său, Zhang Yiming, în vârstă de 41 de ani, să devină cel mai bogat om din China. Bărbatul a renunțat la rolul său de director al companiei, dar deține în continuare aproximativ 20% din acțiuni.
Zhang Yiming este a 18-a persoană care ajunge în fruntea listei celor mai bogați oameni din China în ultimii 26 de ani. „SUA, prin comparație, au avut doar patru astfel de persoane: Bill Gates, Warren Buffett, Jeff Bezos și Elon Musk. Acest lucru oferă o indicație a dinamismului economiei chineze”, a declarat directorul Hurun, Rupert Hoogewerf, potrivit BBC.
Chiar dacă Zhang a câștigat sume impresionante în ultimul an, nu toți miliardarii chinezi trec printr-o perioadă foarte bună. Fondatorul TikTok l-a detronat pe Zhong Shanshan, un magnat al industriei chineze a apelor îmbuteliate, care a trecut pe locul al doilea după ce averea sa a scăzut cu 24%, ajungând la 47,9 miliarde de dolari.
TikTok ar putea fi interzis în Statele Unite în 2025 dacă ByteDance nu vinde platforma. Autoritățile americane au impus această condiție pentru ca rețeaua să continue să funcționeze în SUA după apariția unor acuzații potrivit cărora TikTok ar furniza date Guvernului chinez, lucru negat vehement de companie.
Dictatorul Nicolae Ceaușescu era patriot când venea vorba despre pasiuni culinare. Îi plăceau preparate românești. La fel stăteau lucrurile în privința băuturilor, a vinurilor mai exact. Preferatul său era Zghihara de Huși, după cum a dezvăluit, pentru click, Serghei Bunescu, vinificator cu origini basarabene.
Specialistul în vinuri spune că dictatorului îi plăcea Zghihara de Huși în primul rând datorită conținutului scăzut de zahăr, ceea ce conta enorm pentru un bolnav de diabet.
Astăzi, la zeci de ani după regimul Ceaușescu, vinul favorit al dictatorului se bucură în continuare de succes. Și în România, dar și în… China.
Cum a ajuns Zghihara de Huși să facă furori în rândul chinezilor? Răspunsul este foarte interesant și conține două explicații. Mai întâi trebuie spus că, la fel ca Ceaușescu, chinezii au fost atrași de gustul sec și fermentația naturală, fără adaosuri de zahăr. Serghei Bunescu spune că acest stil de vinificare a fost fix pe gustul chinezilor. (Citește AICI mai multe detalii)