Forbes: Sibiul se află printre cele mai bune 20 de destinaţii din Europa pentru 2020

Sibiul se numără printre cele mai bune 20 de destinaţii din Europa pentru anul 2020, a anunţat recent platforma Forbes. Sibiul este considerat ”următoare destinaţie trendy” de jurnaliştii publicaţiei americane. Oraşul este lăudat pentru ocazia de a trăi experienţe culturale şi gastronomice de nivelul celor din Bruges sau Paris, scene demne de a fi postate pe Instagram precum Praga ori Santorini şi un cadru romantic de genul celor pe care le găseşti în Roma sau Veneţia.
Romania TV
13 feb. 2020, 15:13
Forbes: Sibiul se află printre cele mai bune 20 de destinaţii din Europa pentru 2020

„E poezie şi frumuseţe la fiecare colţ de stradă şi ai ochi pe fiecare acoperiş. Acest oraş bogat, unul dintre cele mai vizitate din România, reprezintă 800 de ani de istorie într-un cadru bine păstrat rămâne unul dintre cele mai moderne şi dinamice oraşe din Europa”, notează cei de la Forbes, care amintesc şi faptul că este vorba despre singurul oraş românesc cotat cu trei stele Michelin. Sibiul este recomandat pentru pasionaţii de istorie, de activităţi în aer liber, fotografi şi pentru iubitorii de drumeţii, informează descopera.ro.

Un alt oraş de pe lista dată publicităţii joi este Colmar, în Franţa. Oraşul alsacian a fost votat prima destinaţie europeană pentru 2020 într-un clasament al European Best Destinations (EBD), la cea de-a 11-a ediţie a topului. Oraşul a adunat cel mai mare număr de voturi din istoria competiţiei, nu mai puţin de 179.723. Colmar este recomandat pentru city break, escapade romantice, vacanţe de familie şi plajă ca i pentru cei dornici de experienţe culturale şi gastronomice ieşite din comun.

Atena, în Grecia, este lăudată pentru felurile în care tradiţia şi modernitate se întâlnesc în muzee, magazine, restaurante şi baruri fiind prezentată ca un muzeu ”incredibil, viu, efervescent, în aer liber”.

Tibilisi, din Georgia, este prezentat ca destinaţia ideală pentru cei interesaţi de gastronomie, diversitate şi arhitectură, aici găsindu-se învecinate structuri moderne şi construcţii din Evul Mediu dar şi clădiri moderniste în stil sovietic.

Cascais, în Portugalia este considerată una dintre cele mai frumoase destinaţii de coastă din Europa. Plasat în apropiere de Lisabona, Cascais se poate lăuda cu vreme blândă pe tot parcursul anului şi cu oportunităţile sportive de agrement, de la golf la sporturi nautice care au redefinit practicile turismului eco în zonă.

Lista celor mai bune destinaţii europene pentru 2020 mai include Berlin (Germania), Bydgoszcz (Polonia), Cork (Irlanda), Héviz (Ungaria), Madrid (Spania), Menorca (Spania), Namur (Belgia), Paris (Franţa), Praga (Cehia), Roma (Italia), Reykjavik (Islanda), Rijeka (Croaţia), Rotterdam (Olanda), Rochefort Océan (Franţa) şi Viena (Austria).

Cea de-a 11-a ediţie a clasamentului European Best Destination a fost realizată pe baza a 600.000 de voturi. Lista urmează să fie promovată pe tot parcursul anului 2020, realizatorii ei colaborând cu Comisia Europeană pentru a promova turismul ecologic. Platforma online European Best Destination se prezintă pentru al optulea an la rând drept cel mai vizitat website dedicat turismului în Europa.

Citeşte şi: Vacanţele în Bulgaria se ieftinesc, în timp ce în România se scumpesc. Anunţul hotelierilor

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Zonele răcorite de ploi. Unde vor fi precipitații în România
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!