Ford se pregăteşte de concedieri în masă. Peste 8.000 de oameni vor fi daţi afară

Ford se pregăteşte să facă disponibilizări. Producătorul auto plănuieşte să reducă până la 8.000 de locuri de muncă, pentru a finanţa investiţiile în vehicule.
Filip Stan
21 iul. 2022, 11:03
Ford se pregăteşte de concedieri în masă. Peste 8.000 de oameni vor fi daţi afară

Ford se pregăteşte de concedieri în masă. Producătorul de maşini încearcă astfel să crească profiturile pentru a-şi finanţa intrarea pe piaţa vehiculelor electrice, anunţă Bloomberg.

Ford se pregăteşte de concedieri în masă. Mii de oameni vor rămâne fără locuri de muncă

Citeşte şi Concedieri la UiPath. Câţi angajaţi vor părăsi compania românească

Potrivit unor surse anonime, concedierile se vor face în unitatea nou creată Ford Blue, responsabilă cu producerea de vehicule cu motor cu combustie internă, precum şi în alte operaţiuni din cadrul companiei. Planul nu a fost încă finalizat, iar detaliile ar putea suferi încă modificări.

Directorul executiv Jim Farley speră ca până în 2026 costurile să se reducă cu 3 miliarde de dolari. Acesta a declarat că doreşte să transforme Ford Blue în motorul de profit şi de numerar pentru întreaga întreprindere.

Reamintim că în luna martie, Farley a restructurat radical Ford, împărţind în două producţia de automobile prin crearea unităţii „Model e” pentru a extinde oferta de vehicule electrice şi „Ford Blue” pentru a se concentra pe vehiculele tradiţionale pe benzină, cum ar fi modelul Bronco.

Se aşteaptă ca reducerile de locuri de muncă să vină din rândul salariaţilor Ford într-o varietate de funcţii operaţionale. Concedierile s-ar putea face în etape, dar este probabil să înceapă în această vară.

Cea mai mare parte a disponibilizărilor este aşteptată în SUA, acolo unde producătorul auto are aproximativ 31.000 de salariaţi.

Până acum, Ford a refuzat să comenteze posibilele reduceri de personal, spunând că se concentrează pe remodelarea organizaţiei pentru a profita de creşterea vehiculelor electrice, potrivit Mediafax. 

Farley a declarat că reducerea personalului este un element cheie pentru a creşte profiturile, care s-au evaporat în cazul Mustang Mach-E electric şi al altor modele plug-in, pe fondul creşterii costurilor cu materiile prime şi a costurilor de garanţie.

Reamintim că acţiunile Ford s-au prăbuşit cu 39% în acest an până marţi, mai rău decât piaţa în general, pe fondul temerilor legate de inflaţie şi a dificultăţilor din lanţul de aprovizionare care afectează industria auto.

Citeşte şi Elon Musk a început concedierile la Tesla, oamenii sunt disperaţi. „Disponibilizările nu se bazează pe evaluări de performanţă”

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'