Fost apropiat al Elenei Udrea spune că aceasta a fost trădată de cei care „se gudurau pe lângă ea pentru funcţii”: „Acum sunt moraliştii care salută decizia justiţiei”

Fostul ministru al Învăţământului Daniel Funeriu se declară dezgustat de foştii apropiaţi ai Elenei Udrea, mulţi dintre ei chiar foşti colegi în PMP, care acum "salută decizia justiţiei", după ce cu ani în urmă "se gudurau la propriu pe lângă ea pentru funcţii".
George Russo
08 apr. 2022, 18:06
Fost apropiat al Elenei Udrea spune că aceasta a fost trădată de cei care

Funeriu scrie, într-o postare pe Facebook, că el si Adrian Papahagi au fost singurii din PMP care i-au făcut o opoziţie reală Elenei Udrea în partid, dar lasă să se înţeleagă că, deşi au fost adversari în cursa pentru şefia PMP, nu se bucură de condamnarea pe care fosta sa colegă a primit-o.

“Ce spectacol: toți cei care se gudurau la propriu pe lângă Elena Udrea pentru funcții sunt, acum, moraliştii care -cu morga serioasă- „salută decizia justiției”.

Eu, şi mulți alții, nici nu ne-am gudurat şi nici nu am înjurat. Am tratat relația la fel cum am tratat-o cu alți colegi de guvern şi partid. Ca de fiecare dată când cineva e condamnat sar toți nebăgații în seamă cu „vina prin asociere”, „reductio ad udream”, jocul politic preferat al celor care n-au nimic a spune.

În 2014 eu şi Papahagi am fost singurii care am contracandidat-o pe bune pe Elena Udrea la şefia PMP. Adrian, considerând că are mai puţine şanse decât mine, s-a retras în favoarea mea.

A fost modul meu de a ieşi definitiv din politică, arătând clar şi fără stridențe de care idei şi oameni mă despart şi ce valori îmbrățişez. Nu îmi e jenă să spun că, dacă aş fi câştigat preşedinția PMP atunci, aş fi candidat (fără şanse, dar pentru a pune pe masă şi idei, nu doar vorbe), la prezidențialele din 2014.

Cam asta e tot.“, a scris Funeriu pe Facebook.

Citeşte şi: Elena Udrea a ajuns în fața judecătorilor din Bulgaria. Primele imagini din sala de judecată. Update – Decizia magistraților a fost amânată până sâmbătă

Avocatul Elenei Udrea a transmis că măsura luată de ÎCCJ este o încălcare uriașă a deciziei Curții Constituționale a României.

„Nu m-am gândit la asta, dar nici la o soluție ca cea pe care a dat-o azi ICCJ. Am vorbit cu dumneai mai mult la termenul de la Curtea de Apel, săptamâna trecută, dar și la telefon. Nu mi-a dat niciodată de înțeles că ar alege această cale, dar nimeni nu se aștepta la soluția ICCJ.

Eu cunosc foarte bine dosarul acela și am motivele mele să am rețineri față de corectitudinea acestor decizii, atât cea de condamnare în Gala Bute, cât și cea de respingere a recursului în anulare.

Elena Udrea nu este un personaj foarte simpatizat, dar dacă este să analizăm în profunzime, lucrurile sunt destul de grave. Astăzi ICCJ a desființat Constituția, bazându-se pe acea decizie a Curții Europene, care spune că poate să ignore deciziile CCR dacă există risc sistemic. Ori în România există doar câteva astfel de dosare, nu există nici pe departe un risc sistemic.

Mă întreb dacă în acest moment mai avem Constituție, dacă mai are vreo importanta CCR și ce ar putea urma după acest precedent creat de ICCJ, care nu face altceva decât să încurajeze toți judecătorii să aplice cum vor și când vor deciziile CCR. Eu cred că acest bulgăre se va rostogoli și că dacă nu se intervine politic, vom asista în România la aplicarea aleatorie a legilor și deciziilor CCR”, a declarat avocatul Veronel Rădulescu, în exclusivitate pentru România TV.

Citeşte şi: Rudel Obreja putea să scape de condamnarea în Gala Bute. Dezvăluire-bombă: „S-a întâmplat în toaleta de la DNA!”

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Noi TESTE pentru șoferii din România. Ce analize sunt obligați să facă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Un bărbat atacat de urs în Sântioana, județul Bistrița-Năsăud
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!