Fostul comandant american, care a participat la dezvoltarea unor planuri pentru a combate potențiale atacuri ale Coreei de Nord asupra Coreei de Sud, avertizează că în ciuda avantajului tehnologic al Americii, numărul mare de trupe nord coreene, alături de artileria de rachete și lansatoare, ar duce la pagube enorme, scrie The Independent.
Preşedintele SUA Donald Trump a emis un avertisment serios către liderul nord-coreean Kim Jong-un, într-un discurs rosit săptămâna trecută în Parlamentul Coreei de Sud, spunându-i să nu pună la încercare şi să nu subestimeze SUA, transmite BBC.
“Nu ne subestimaţi! Nu ne puneţi la încercare!”, a avertizat el.
Trump i s-a mai adresat liderului de la Phenian, spunându-i că “armele pe care le deţine nu îl fac să fie mai în siguranţă, ci pun regimul său într-un mare pericol”.
Donald Trump şi-a început discursul în faţa parlamentarilor sud-coreeni lăudând progresele făcute de Coreea de Sud de la războiul intercoreean, în contrast cu Nordul, situaţie pe care a definit-o drept “un experiment tragic din laboratorul istoriei”. Preşedintele SUA a avertizat Coreea de Nord că, dacă în trecut a interpretat atitudinea reţinută a SUA drept o dovadă de slăbiciune, acum este o altă administraţie şi i-a cerut liderului de la Phenian să renunţe la programul nuclear.
“Coreea de Nord nu este paradisul pe care bunicul dumneavoastră şi l-a imaginat. Este un iad, pe care nimeni nu îl merită”, a spus Trump, referindu-se la Kim Il-sung, fondatorul Coreei de Nord şi bunicul actualului lider de la Phenian, arata stirileprotv.
De asemenea, preşedintele SUA a fcăut un apel la toate statele, în special la China şi la Rusia, să exercite presiuni asupra Phenianului pentru a renunţa la armele nucleare.
“Lumea nu poate tolera pericolul reprezentat de un regim corupt care o ameninţă cu distrugerea nucleară. Toate statele responsabile trebuie să-şi unească forţele pentru a izola regimul brutal al Coreei de Nord, refuzându-i orice formă de sprijin”, a declarat el.