Fost consilier local din Petroşani, BĂTUT la COMANDA lui Alin Simota

Paul Gherasim, consilier local la Petroşani între 2008 şi 2012, care în timpul campaniei electorale din 2008 l-a acuzat pe Alin Simota că şi-a plătit oamenii să îl bată, a fost chemat, marţi, la Poliţie, spunând că va duce documente medicale despre intervenţiile chirurgicale suferite după incident. Alin Simota este cercetat pentru şantaj şi pentru că ar fi comandat acte de violenţă şi răpiri.
Romania TV
11 iun. 2013, 11:25
Fost consilier local din Petroşani, BĂTUT la COMANDA lui Alin Simota

Fostul consilier local din Petroşani Paul Gherasim, care a fost bătut în timpul campaniei electorale din anul 2008 de persoane care purtau cagule şi care l-a acuzat, în prima fază a cercetărilor, pe Alin Simota că şi-a plătit oamenii să îl agreseze, a fost chemat, marţi, la Poliţia Petroşani, la cererea procurorilor DIICOT Alba Iulia.

Gherasim a declarat că nu ştie motivul pentru care a fost chemat la Poliţie, spunând, ironic: „Poate m-au chemat că nu am fost la botez (botezul copilului lui Alin Simota, care a avut loc sâmbătă – n.r.)”

„Mă duc să mai duc nişte acte, ceva documente legate de piciorul meu (piciorul la care, în urma agresiunii din anul 2008, a suferit mai multe intervenţii chirurgicale – n.r.)”, a spus Paul Gherasim, citat de Mediafax.

Paul Gherasim a fost trimis în judecată în 2010, după ce şi-a schimbat declaraţiile iniţiale date în faţa anchetatorilor în dosarul privind agresarea sa. Atunci, Gherasim a fost bătut de patru bărbaţi, dar numai unul, Valer Lăcătuş, a fost prins, trimis în judecată şi apoi condamnat. Lăcătuş nu şi-a recunoscut niciodată fapta, dar anchetatorii au probat identitatea lui în baza unei expertize ADN efectuate pe cagula smulsă de Gherasim în timp ce încerca să scape din mâinile agresorilor.

Iniţial, Gherasim declara că cei patru bărbaţi care l-au bătut erau „oamenii lui Alin Simota” şi că Lăcătuş a fost unul dintre agresorii săi. „M-au bătut numai peste cap şi peste picioare. Mi-au dat peste cap ca să-mi scoată politica din minte şi peste picioare ca să nu mai pot alerga după voturi”, declara, la vremea respectivă, Gherasim.

Ulterior, acesta şi-a schimbat declaraţiile şi a susţinut că anchetatorii l-au obligat să acuze „un nevinovat” şi a dat o declaraţie notarială în care susţinea că persoana arestată nu este cea care l-a bătut.

La jumătatea anului 2011, Paul Gherasim a fost condamnat de Judecătoria Petroşani la trei luni de închisoare cu suspendare pentru mărturie mincinoasă.

În luna august 2012, Gherasim şi-a dat demisia din PDL şi a intrat în PNL Petroşani, organizaţia al cărei preşedinte era, la vremea respectivă, Alin Simota.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au destructurat o grupare infracţională organizată deosebit de violentă, al cărei lider era Alin Simota.

Conform unui comunicat transmis, marţi, de DIICOT, gruparea infracţională, care acţiona în special în judeţul Hunedoara, era organizată pe paliere de comandă şi execuţie, fiind suspectată de acte de violenţă, şantaj, cămătărie şi înşelaciune.

Din probele aflate la dosar rezultă că liderul grupării, Alin Simota, transmitea ordinele către inculpatul Constantin Cristian Litera, iar acesta asigura punerea lor în executare.

„La solicitarea lui Simota Alin au fost executate mai multe acte de violenţă la comandă, răpiri şi şantaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se află datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca aceştia să-şi retragă memoriile şi plângerile formulate către diverse instituţii”, au precizat procurorii DIICOT.

Anchetatorii au mai stabilit că un candidat la funcţia de consilier local (Paul Gherasim, candidat în 2008, când a avut loc agresiunea, ulterior ales local – n.r.) a fost agresat la solicitarea lui Alin Simota, pentru că s-a opus unor cereri şi proiecte de lucrări solicitate de firmele pe care acesta le administra.

În acest dosar, procurorii şi poliţiştii au făcut, marţi, şapte percheziţii la mai multe adrese din judeţul Hunedoara, una dintre percheziţii fiind la Clubul Sportiv Jiul Petroşani, în biroul lui Alin Simota, care a fost ridicat de anchetatori de la locuinţa sa.

Conform sursei citate, în acest dosar vor fi audiate 19 persoane, între care opt învinuiţi.

Alin Simota este consilier local PNL la Petroşani, iar în mandatul 2008-2012 a fost consilier judeţean la Hunedoara.

Simota, care este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din judeţ, a dezvoltat afaceri atât în domeniul construcţiilor, cât şi în domeniul energetic, câştigând mai multe licitaţii organizate de Consiliul Judeţean, în perioada în care a fost consilier judeţean.

De asemenea, Simota este finanţatorul echipei de fotbal Jiul Petroşani, care în pauza competiţională de iarnă a fost retrasă din Liga a treia din cauza datoriilor. Totodată, echipa a doua a clubului, care evolua în liga a patra de fotbal, nu a mai fost programată la meciuri începând cu luna aprilie.

Alin Simota, care a controlat de-a lungul timpului mai multe societăţi comerciale, unele dintre ele intrând în insolvenţă, s-a aflat de mai multe ori în atenţia anchetatorilor pentru evaziune fiscală, stopaj la sursă şi emitere de file cec fără acoperire.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Țara de lângă România care a început să facă provizii uriașe de lapte, brânză și carne de vită. E la 670 de km de noi și cu avionul ajungi în 55 de minute
Capital.ro
Obligație legală din 10 iunie pentru cine nu locuiește la adresa din buletin. Termenul a scăzut la 15 zile
Playtech.ro
Câte contracte de muncă poți avea legal în 2025. Ce trebuie să știe orice angajat
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Familiile ofițerilor ruși din Flota Mării Negre au părăsit Crimeea, susțin partizanii ucraineni
wowbiz.ro
Mihai Bobonete, în doliu! A murit chiar în noaptea de Înviere: „Ne-a părăsit acum câteva momente”
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Obiceiurile ciudate ale lui Ceaușescu, de Paște. Unde ieșea seara cu soția
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, a murit în timpul unei drumeții în Munții Măcinului! Totul s-a petrecut sub ochii familiei
Cancan.ro
Mai RAR așa ceva! Pe ce dată pică Paștele în 2026, de fapt
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Am pierdut unul dintre cei mai mari actori. A fost o legendă de neegalat. Românii nu-l vor uita vreodată
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Doliu în lumea teatrului românesc: Un mare actor a murit în noaptea de Înviere! Mihai Bobonete a făcut anunțul trist: „Ne-a parasit acum cateva momente”
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Data la care vin pensiile în luna mai! Ziua liberă care schimbă planul. Când primesc seniorii banii după Paște
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Prima zi de Paște: ce s-a întâmplat cu adevărat? Între evanghelie, istorie și revelație