Fost consilier prezidenţial, DENUNŢAT la DNA. Adrian Rădulescu, cercetat pentru înşelăciune VIDEO

Fostul consilier al lui Traian Băsescu, Adrian Rădulescu, este acuzat că a înșelat un medic veterinar din Germania cu 40.000 de euro. Medicul veterinar i-a făcut plângere penală, dar dosarul a fost iniţial clasat, relatează România TV. Acum, magistraţii de la Judecătoria Sectorului 2 au decis să redeschidă acest caz. 
Ionela Marcu
08 sept. 2015, 06:20
Fost consilier prezidenţial, DENUNŢAT la DNA. Adrian Rădulescu, cercetat pentru înşelăciune VIDEO

Adrian Rădulescu este cercetat penal de procurorii DNA într-un dosar de înşelăciune. Rădulescu, împreună cu alte două persoane, este acuzat că a păcălit un medic veterinar stabilit în Germania să investească 40.000 de euro într-o fermă.

Afacerea a fost pusă la cale acum nouă ani când medicul veterinar Nicolaus Dogariu ar fi fost convins de Adrian Rădulescu, Mihai Lungu şi Nicolaie Teodoru să finanţeze un proiect: construcţia unei ferme de scroafe pentru reproducţie, informează Antena 3. După mai multe discuţii, medicul a fost vizitat în Germania şi convins să semneze un contract prin care oferea un împrumut de 40.000 de euro.

În aceeaşi perioadă, au mai fost atraşi şi alţii investitori interesaţi să intre în afacerea cu scroafe, iar noua societate a strâns 300.000 euro de la acţionari. Ulterior, medicul a fost amăgit că se vor atrage fonduri europene pentru dezvoltarea proiectului, numai că, în realitate, nu se întâmpla nimic.

Abia în 2011, la o adunare generală a acţionarilor, Mihai Lungu a recunoscut că peste 200.000 de euro au fost dirijaţi către o altă societate unde el şi Adrian Rădulescu erau acţionari.

Medicul Dogariu a făcut plângere penală împotriva lui Rădulescu, Lungu şi Teodoru, însă procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale la fiecare plângere făcută de medicul veterinar.

În luna august, Judecătoria sector 2 Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale faţă de Mihai Lungu şi Rădulescu Adrian, pentru înşelăciune şi faţă de Nicolae Teodoru pentru complicitate la înşelăciune.

Adrian Rădulescu a declarat marţi, la România TV, că a aflat de denunţul penal făcut de medicul veterinar împotriva sa la DNA în luna august.

„A fost o reclamaţie penală, procurorii au dat NUP, el a făcut contestaţie la NUP şi s-a retrimis spre cercetare”, a spus Rădulescu.

Acesta a precizat că procurorii DNA nu l-au chemat la audieri.

„Niciodată nu m-a chemat nimeni. Nu am fost acţionar în firma pe care medicul a făcut-o, deci nu aveau de ce să mă cheme. Procurorii analizează reclamaţia. Pur şi simplu numele meu este asociat în această chestiune pentru că eu eram vicepreşedinte la Cooperativa Muntenia cu care au făcut ei această gândire. (…) Pur şi simplu nu înţeleg.

A fost o reclamatie penala de care am aflat si eu in august, a fost o reclamatie a acestui domn cu care eu nu sunt implicat. Drept dovada ca niciodată nu am fost chemat pana acum de către procurori la această reclamatie.

Am incercat sa il contactez pe medic in august dupa ce m-au citat, am fost sa vad cu avocatul la Tribunal sa vad ce este, mi-a explicat ca e un denunt penal impotriva mea si ca procuroii au dat NUP si el a facut contestatie la acel NUP„, a explicat Rădulescu la România TV

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Opt persoane și-au pierdut viața într-un incendiu devastator într-un centru comercial din Zigong, China
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'