Fost consul al României la Chicago, Sever Voinescu îi atacă dur pe profesorii de la SNSPA acuzați de hărțuire: ”Niște mediocri patentați, de nu chiar niște submediocri jenanți”

Jurnalistul Sever Voinescu, care a deținut anterior funcția de consul general al României la Chicago, s-a implicat recent în scandalul sexual izbucnit la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA).
Filip Stan
02 aug. 2024, 14:50
Fost consul al României la Chicago, Sever Voinescu îi atacă dur pe profesorii de la SNSPA acuzați de hărțuire: ”Niște mediocri patentați, de nu chiar niște submediocri jenanți”

Într-o postare pe rețeaua socială LinkedIn, Voinescu a oferit un comentariu critic asupra evenimentelor, menționând că îi cunoaște bine pe sociologii Adrian Bulai și Mircea Pieleanu. În această postare, el a descris acești profesioniști în termeni extrem de dure, atrăgând atenția, pe langă controversa care îi vizează în acest moment, la lipsa calităților academice ale acestora.

„Formulez și eu o observație în marginea mai îndepărtată a scandalului Bulai-Pieleanu-SNSPA. Am putut citi în ultimele zile multe mărturii ale absolvenților SNSPA.

Dacă citim atent pasajele în care aceștia evocă contextul general al anilor lor universitari, vom fi uimiți de înalta apreciere pe care o dau profesorilor lor.

Pentru mine, e chiar stupefiant! Garnitura ”grea” de profi de la SNSPA la care absolvenții se raportează cu respect și recunoștință, ba chiar cu admirație, despre ale căror cursuri ne vorbesc parcă vrăjiți sînt, în realitate, niște mediocri patentați, de nu chiar niște submediocri jenanți”, scrie Voinescu pe contul său de Linkdin, potrivit EVZ.

„Îi cunosc de ani de zile pe profesorii P și P și T și B și M elogiați de absolvenți pentru cîtă carte știu, pentru cît sînt de erudiți și cît sînt de performanți intelectualicește.

Sînt banali, plați, înguști, n-au emis idei importante în viața lor deși amușină pe lîngă ideile mari ale altora. Toți apar la televizor (că asta pare a fi mîndria școlii!) și produc analize în clișee triste, spunînd exact ce spune oricine ”bate politichia” la o bere”, continuă mesajul lui Voinescu.

”Ce se face la SNSPA este ideologizare și îndoctrinare”

„Poate că SNSPA nu poate să se desprindă de fantoma vechiului ”Ștefan Gheorghiu”, dar e cert că ce se face acolo e ideologizare și îndoctrinare, cînd nu e asediu sexual.

Da, e groaznic scandalul sexual de la SNSPA! Dar, pentru mine, e la fel de groaznic scandalul mediocrității de la SNSPA!

Și, mai ales, e groaznic să văd că acea școală reușește cumva să bage în capul studenților că mediocritatea ei este, de fapt, excelență universitară.

E deprimant că absolvenții unei școli de studii politice și administrative care se presupune că au mai văzut, citit, umblat și ei prin lume după ce au absolvit, au rămas fascinați de profii lor de mîna a treia ca de niște repere intelectuale majore.

Să nimerești la cursurile unor P sau T și, după ani de zile, să le evoci de parcă ai fi dat de Raymond Aron sau de Leo Strauss, e trist rău de tot…”, își încheie postarea Sever Voinescu.

Citește și: Marius Pieleanu renunță la postul de profesor la SNSPA, după ce valul acuzațiilor de hărțuire sexuală a luat amploare: ”De mâine voi răspunde doar ca persoană fizică. E adevărat că eu sunt mai neconvențional”

Spynews
Văduva lui Costel Corduneanu face lumină la aproape cinci luni de la moartea lui! Grațiela demontează zvonurile conform cărora ar fi fost ajutată financiar
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Mai trecem la ora de iarnă în 2024? Ce s-a decis la nivelul UE în legătură cu schimbarea orei
Capital.ro
Doliu infinit! A murit marea stea a muzicii. Celine Dion a împietrit
Playtech.ro
Când trecem la ora de iarnă în 2024. Data în care noaptea devine mai lungă
DailyBusiness
Stagiul militar obligatoriu pentru femei
Adevarul
Mircea Badea și Carmen Brumă, implicați într-un accident rutier pe insula Corfu. „Se putea termina groaznic”
Spynews
Mădălina de la Insula iubirii este însărcinată? Cum a răspuns ispita atunci când a fost întrebată dacă urmează să-l facă pe Dani tată
Spynews
Ronald Gavril, urare pentru Anamaria Prodan, de ziua ei de nume: „Îngerii să-ți călăuzească pașii”. Cei doi radiază de fericire
Evz.ro
Adevărul despre steaua de pe Walk of Fame al lui Vali Vijelie. Câți bani a plătit de fapt cântărețul pentru distincție
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
Aceștia sunt pensionarii cărora li se DUBLEAZĂ pensiile după recalculare. Primesc de două ori mai mulți bani!
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Sărbătoare cu cruce neagră în calendarul ortodox la data de 9 septembrie 2024: Ce trebuie să facă credincioșii în această zi?
Capital.ro
Accident rutier! În ce stare este acum Mircea Badea. Anunţul lui Carmen Brumă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie
substantial.ro
Elon Musk ar putea deveni primul trilionar până în 2027, potrivit unui raport
MediaFlux
DONALD TRUMP a prezentat planul de pace pentru UCRAINA. Unde va suna fostul președinte
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...